Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szilvay: az LMBTQ-ideológia az ember rendeltetésével ellentétes dolgokat igyekszik elfogadtatni

888.hu, MTI

2021.08.13. 21:00

Az LMBTQ-ideológia el akarja választani a testet a lélektől, az ember rendeltetésével ellentétes dolgokat igyekszik elfogadtatni – jelentette ki Szilvay Gergely újságíró, A genderelmélet kritikája című könyv szerzője pénteken az erdélyi Torockón, ahol az Alapjogokért Központ által szervezett pódiumbeszélgetésen vett részt.

A Mandiner főmunkatársa kifejtette: a klasszikus felfogás híveként a maga részéről a test és lélek egységét, az egyébként tökéletlen emberi természet állandóságát vallva száll vitába azzal a „biológiatagadásban szenvedő” felfogással, amely a nemi szerepeket kizárólag kulturális termékeknek tekinti, és tagadja az emberi természet állandóságát, mivel azt a történelem termékének tekinti.
A rendezvény után az MTI-nek telefonon nyilatkozó Szilvay Gergely megállapította:

Európában immár politikai, szuverenitási vitává fajult a kérdés, miután Brüsszel LMBTQ-övezetté nyilvánította az Európai Uniót, Magyarországon pedig a nyugati vállalatok melegpárokat ábrázoló óriásplakátokon, szivárványszínű táskákon terjesztik az LMBTQ-ideológiát, holott az uniós csatlakozás idején – mint fogalmazott – „ez nem volt a csomag része és nem is szeretnénk, hogy az legyen”.

A szerző szerint itt távolról sem csak emberi jogokról, a választás szabadságáról van szó. A szemléletbeli különbséget illusztrálandó megjegyezte: a mosógépnek is van egy bizonyos felépítése és ha nem tartják be a kezelési útmutatót, akkor tönkremegy, de nem azért, mert a társadalom kirekesztette, hanem mert rosszul használták.
A torockói Double Rise fesztivál központi udvarán tartott beszélgetésbe a közönség is bekapcsolódott és parázs vita alakult ki a témáról – mondta el az MTI-nek a rendezvény moderátora, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.
Felidézte: a jogi elemző- és kutatóintézet évek óta foglalkozik az LMBTQ-kérdéssel, hiszen az elmúlt tíz évben felgyorsult az emberkép megváltoztatását célzó antropológiai forradalom, és felerősödött az érzékenyítés: ma már nem lehet olyan filmet, vagy tévésorozatot megnézni, amelyben nincs jelen a téma.
Szilvay Gergely könyvét az Alapjogokért Központ adta ki, de korábban szintén a központ gondozásában jelent meg Marguerite A. Peeters Genderőrület – Útmutató a globális mesterterv megértéhez című könyve. Fontosnak tartják a tájékoztatás lehetőségének megteremtését, a fogalmi tisztázást, segíteni akarnak érvkészletet felhalmozni azok számára, akik nem értenek egyet az LMBTQ-mozgalommal – mondta az Alapjogokért Központ elemzője.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére