Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: Több uniós tagállam is elkérte Budapesttől Moszkva telefonszámát

888.hu

2021.02.25. 15:30

Nem zökkenőmentes az EU–Oroszország viszony.

Szijjártó Péter külügyminiszter az Európai Unió Tanácsának külügyi tanácskozásán azt állította, hogy már több tagállam is Budapesttől kérte el „Moszkva telefonszámát, hogy ők is rendelhessenek az orosz oltóanyagból” – számolt be az Euractiv.

Mint ismert, hazánkban már használják az oltóanyagot, az EU-s országok közül egyetlenként. A nem uniós európai országok közül Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában oltanak a Szputnyik V vakcinával, Szerbiában pedig azt is bejelentették, hogy gyártani fogják az orosz oltóanyagot. Világszerte eddig összesen harmincegy ország engedélyezte az orosz vakcina használatát.

Egy a The Lancet című orvosi szaklapban megjelent tanulmány 91,6 százalékos hatékonyságúnak írta le a Szputnyik V-t, de akkor miért tart ilyen sokáig az orosz oltás engedélyezése? – teszi fel a kérdést az Euronews.

Úgy tűnik azonban, hogy az Európai Gyógyszerügynökségnél (EMA) akadhatott meg a folyamat, ugyanis egy német a lap szerint nem érkezett kérelem az EMA-hoz a Szputnyik V engedélyezésére.

A beszámolóban kiemelték, hogy a német kormány támogatja a Szputnyik V EU-s bevezetésére irányuló törekvéseket, de a közösség gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő EMA-nál továbbra sem indították meg az engedélyeztetési eljárást.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére