Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: szerdán megnyitnak két határátkelőt a személyforgalom előtt Magyarország és Ausztria között

888.hu

2020.05.12. 22:22

Hosszú tárgyalások után sikerült megállapodni az osztrák hatóságokkal, így szerda reggeltől megnyílik a Jánossomorja és Andau, valamint az Alsószölnök és Neumarkt közötti határátkelő a személyforgalom előtt – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedd este a Facebook-oldalán.

A közleményben a tárcavezető azt írta, a koronavírus miatt az elmúlt hetekben minden európai ország – így Magyarország is – korlátozta a személyforgalmat határain. Ez komoly nehézségeket okozott azoknak, akiknek a határ túloldalán van a munkahelyük – mutatott rá.

„Nagy István és V. Németh Zsolt képviselőtársaim azzal kerestek meg, hogy az ingázók életének megkönnyítése érdekében állapodjunk meg az osztrák hatóságokkal a jánossomorjai és az alsószölnöki átkelők megnyitása érdekében. Hosszú tárgyalásokat követően sikerült megállapodást elérnünk, így képviselőtársaim kérésének megfelelően ingázó honfitársaink holnap reggeltől mindkét településnél átléphetik a határt” – fogalmazott Szijjártó Péter. Hozzátette, hogy a Jánossomorja és Andau közötti átkelő 5 és 21 óra között, az Alsószölnök és Neumarkt közötti átkelő pedig 7 és 19 óra között lesz nyitva.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére