Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: pénzügyi támogatás nagyváradi fiataloknak

888.hu

2020.09.04. 20:35

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki napjának keresztmetszetét osztotta meg Facebook-oldalán.

„A Nagykereki-Bors II. autópálya-határátkelőhely megnyitása után az RMDSZ meghívásának eleget téve Nagyváradra látogattam, hogy találkozzak a párt Bihar megyei szervezetével.

Fontos megbeszélés volt, hiszen a koronavírus rendkívüli helyzetet eredményezett, és a szükséges intézkedések nagyban érintik a határon túli magyarságot is.

Szó volt még az Erdélyi Gazdaságfejlesztési Programról, aminek keretében eddig 6000 pályázatot támogatott a magyar kormány, és ezzel mintegy 130 milliárd forintnyi beruházás létesült Erdélyben.

Cseke Attilával, az RMDSZ Bihar megyei elnökével megállapodtunk abban, hogy

Magyarország pénzügyi forrásokat biztosít a nagyváradi magyar fiatalok számára, annak érdekében, hogy magyar iskolában tudjanak tanulni,

emellett pedig támogatni fogjuk a református egyház iskolavásárlási terveit, és hozzájárulunk egy bentlakásos kollégium építéséhez a magyar diákok számára.

Arra kértem a Bihar megyében élő magyar embereket, hogy vegyenek részt a romániai helyhatósági választáson, mivel jó lenne, ha Nagyváradon a magyarság aránya és politikai képviseletének ereje egyensúlyba kerülne egymással.

A találkozó végén az a megtiszteltetés ért, hogy átvehettem “A Kezdet” elnevezésű díjat, amivel az RMDSZ 1989 óta tünteti ki az erdélyi magyarok boldogulását segítőket. Innen is köszönöm a megtiszteltetést!

Szerencsére a 24.hu-nak is sikerült megfogni a lényeget:”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére