Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: betegnek nevezni a magyar demokráciát? Ez minden határt túllép

888.hu - MTI

2020.10.10. 14:30

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős cseh alelnökének kijelentéseire reagált.

Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős cseh alelnökének Magyarországot bíráló kijelentései nincsenek semmilyen hatással a magyar-cseh kapcsolatokra – mutatott rá a külgazdasági- és külügyminiszter abban az interjúban, amelyet szombaton közölt a Lidové Noviny című cseh napilap.

Szeretném leszögezni, hogy Vera Jourová nyilatkozatát az Európai Bizottság alelnöke nyilatkozatának tekintjük. Vera Jourovát tehát nem azonosítjuk sem a Cseh Köztársasággal, sem a cseh kormánnyal

– jelentette ki Szijjártó Péter, aki hétfői prágai látogatása során adott interjút Léko Istvánnak, a konzervatív cseh újság főszerkesztőjének.

A mi kitűnő kétoldalú kapcsolatainkat ez az ügy semmilyen mértékben és semmi módon nem befolyásolja – húzta alá a magyar diplomácia vezetője.

Közölte: Jourová nagyon durva dolgokat mondott, amelyek messze túllépik azt a határt, amelyet még elfogadható.

Betegnek nevezni a magyar demokráciát? Ez minden határt túllép!

– szögezte le Szijjártó. Rámutatott: Jourová csak liberális ellenzéki forrásokból tájékozódott és „teljesen figyelmen kívül hagyta a tényeket”.

A miniszter szerint eljött az ideje annak, hogy Brüsszelbe is visszatérjen a kulturált párbeszéd és a kölcsönös tisztelet szelleme. Leszögezte: a magyar külpolitikának a kölcsönös tisztelet az alapját jelenti.

Magyarország ezeréves államisággal rendelkezik, elvárjuk a tiszteletet irántunk, és természetesen ezt mi is megadjuk másoknak. Brüsszel azonban ezt a tiszteletet az utóbbi egy-két évben nem adta meg a magyar nemzetnek

– mondta Szijjártó Péter.

A külgazdasági- és külügyminiszter az interjúban úgy vélte: a politikai támadásokkal Brüsszel megpróbálja büntetni Magyarországot az illegális migráció kérdésében elfoglalt álláspontja miatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére