Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: A vakcinák jelentik az egyedüli megoldást a világjárvánnyal szemben

888.hu

2021.09.24. 10:10

Az ENSZ-közgyűlés előtt szólalt fel Szijjártó Péter magyar külügyminiszter.

 

A vakcinák jelentik az egyedüli megoldást, és tudják megvédeni az emberiséget a világjárvánnyal szemben – jelentette ki felszólalásában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ-közgyűlés 76. ülésszakának általános vitáján New Yorkban.

A külügyminiszter felszólalásában hangsúlyozta, hogy a koronavírus az egész bolygót megtámadta, beleértve annak valamennyi nemzetét és lakosát, így együtt kell felvenni a harcot a világjárvánnyal. Mint mondta,

az egyetlen választ a vakcinák és az immunizáció jelenti, így a sikeres védekezés elsősorban kapacitás kérdése.

A nemzetközi közösségnek képesnek kell lennie a világ teljes lakosságának beoltására, amihez biztosítani kell, hogy minél több helyen gyártsák a vakcinákat.

Kiemelte: nem szabad ideológiai vagy politikai kérdésként kezelni a különböző vakcinákat, hiszen azok az életmentés eszközei. A nemzetközi, regionális és nemzeti hatóságoknak szakmai, tényeken alapuló eljárást kell folytatniuk az engedélyezések terén, minden egyéb szempontot kizárva.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a pandémia nemcsak egészségügyi, hanem gazdasági krízist is eredményezett, ezáltal az elmúlt másfél évben a közvetlen tőkeberuházások értéke globálisan 42 százalékkal csökkent, a világkereskedelem forgalma pedig 5,3 százalékkal.

Ennek kapcsán fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az államok előtt álló legfontosabb feladat a meglévő munkahelyek megőrzése és újak létrehozása.

Felszólalásában aláhúzta, hogy kiemelt figyelmet kell fordítani a családokra, ahogy ezt a magyar kormány is teszi, mivel a szülők kettős terhet viselnek. Egyrészt dolgozniuk kell, másrészt az óvodák és iskolák bezárása miatt napközben is gondoskodniuk kell a gyerekekről.

Szijjártó Péter ezt követően az újabb tömeges migrációs hullámok veszélyéről beszélt. Kijelentette, hogy a járvány és a migráció ördögi kört alkothat, mivel minél több helyen jelenik meg a fertőzés, annál több ember indul meg, s minél többen indulnak meg, annál nagyobb a vírus további terjedésének veszélye. Így a migráció napjainkban már nemcsak kulturális és biztonsági, hanem egészségügyi kockázatokat is hordoz magában – hangsúlyozta a külügyminiszter.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére