Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: A koronavírus-járvány és a migráció ördögi kört alkot

888.hu

2021.09.01. 14:20

Háromnapos ENSZ-konferencián vesz részt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Genfben társelnökként vett részt a legkevésbé fejlett országok támogatásával foglalkozó háromnapos ENSZ-konferencián, ahol hangsúlyozta, hogy a pandémiának nemcsak egészségügyi, hanem gazdasági dimenziója is van.

A járványnak jól láthatóan komoly kihatása van a globális kereskedelemre és gazdaságra egyaránt, legsúlyosabban pedig a legkevésbé fejlett országokat sújtja, hiszen ők vannak a legsérülékenyebb, legvédtelenebb helyzetben.

A világjárvány felerősítette a már korábban is nagy kihívást jelentő masszív migrációs áradatok kiváltó okait, így ördögi kört indíthat be, ugyanis az útnak indulók felgyorsítják a vírus terjedését, ez pedig súlyosbítja azokat az okokat, amelyek miatt az emberek lakóhelyük elhagyása mellett döntenek – mutatott rá.

Ennek kapcsán kiemelte:

Nehéz elképzelni, hogy az illegális bevándorlók között bárkinek is lenne két negatív PCR-tesztje, ezért különösen fontos, hogy a nemzetközi közösség a segítséget vigye oda, ahol arra szükség van, és ne ott okozzon problémát, ahol még nincsen.”

„Az emberek megindulását bátorító felelőtlen nyilatkozatok helyett a helyszíni segítségnyújtás a fontos” – fogalmazott.

Szijjártó Péter elmondta, hogy Magyarország elkötelezett az érintett országok támogatása mellett, a járványra való tekintettel jelentősen növelte fejlesztési együttműködését, amelynek értéke tavaly több mint 400 millió dollárt tett ki.

Ezzel az ország nem pusztán elérte, hanem meg is haladta korábbi célkitűzését, miszerint 2025-re a bruttó nemzeti jövedelem 0,25 százalékát nemzetközi fejlesztési támogatásra fogja fordítani.

Külön kiemelte, hogy a kormány már mintegy 1,6 millió vakcinadózissal segítette az oltások terén lemaradó országokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére