Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szigorítottak a fegyverviselési szabályokon az USA-ban

888.hu / MTI

2022.07.02. 13:40

A New York állambeli törvényhozás pénteken olyan törvényt fogadott el, amely jelentősen korlátozza a lőfegyverek viselését.

 

A The New York Times beszámolója szerint az új törvény tiltja a lőfegyvertartást a legtöbb nyilvános helyen, például metrókban, parkokban, kórházakban, stadionokban és óvodákban. Ezen túlmenően lőfegyver nem tárolható olyan helyiségben, amelynek tulajdonosa nem adott erre engedélyt.

A törvény értelmében annak, aki fegyvertartási engedélyt kíván szerezni, 16 óra lőfegyverkiképzést, két óra lőtéren végzett képzést, valamint írásbeli vizsgát és személyes interjút kell teljesítenie.

Ezenkívül az engedélykérelmezőket a helyi hatóságok is ellenőrzik.

A fegyverviselésre vonatkozó törvény szigorításáról szóló vita azután erősödött fel, hogy megnőtt a halálos áldozatokkal járó lövöldözések száma az Egyesült Államokban. Június 2-án négy halálos áldozata volt annak a lövöldözésnek, amely az Oklahoma államban található Tulsa városában zajlott le egy kórházi épületben. Május 24-én lövöldözés történt a texasi Uvalde város egyik általános iskolájában, amelynek következtében 19 gyerek és három felnőtt, köztük az elkövető meghalt. Napokkal korábban pedig a New York állambeli Buffalo városában nyitott tüzet egy fegyveres egy szupermarketben és megölt 10 embert.

Június elején Joe Biden amerikai elnök a fegyvertartást és -eladást szabályozó jogszabályok szigorítását kezdeményezte, majd június 25-én aláírta a Kongresszus által korábban jóváhagyott, a fegyverek birtoklásának és viselésének biztonságosabbá tételét célzó törvényt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsány a lenini demokráciát kínálja a magyaroknak

Gyurcsány a lenini demokráciát kínálja a magyaroknak

Gyurcsány reggel filozofált egyet. Később a megszüntett üzemanyagársapkák miatt is cikizte a kormányt, amit a DK mindig is követelt, de a nagy köpönyegforgató most azonnal váltott, mondván a gonosz kormány nem december 31-ig sapkázott, ahogy korában ígérte. Persze, tudja, hogy tizenhárom hónapig az embereknek nagy segítség volt az olcsóbb benzin és csak kényszerből szűnt meg. Európa legolcsóbb üzemanyagát nem győzték csodálni szomszédaink is.

A legismertebb francia író szerint Európát elsodorja a népvándorlás

„Amikor a bevándorlásról van szó, senki sem irányít semmit, ez a probléma. Európát el fogja söpörni ez a kataklizma” – fogalmazott Michel Houellebecq.

Puccskísérlet Németországban, akcióban a GSG-9

Puccskísérlet Németországban, akcióban a GSG-9

A „Birodalmi-polgárok” fegyveres csoport államcsínyét akadályozta meg a német Szövetségi Nyomozóhivatal és a rendőrség speciális alakulatai. Az akció veszélyessége miatt még a GSG-9 kommandósait is bevonták a hajnali razziába. Németország-szerte eddig összesen 52 személyt vettek őrizetbe a puccskísérlet gyanújával és számos lőfegyvert foglaltak le.

Árstop nélkül is a legalacsonyabbak között van a magyar benzinár Európában

Árstop nélkül is a legalacsonyabbak között van a magyar benzinár Európában

A brüsszeli elhibázott szankciók miatt megszüntetett benzinárstop feloldása után megnéztük, hogyan állnak az uniós rangsorban a hazai üzemanyagárak. Árstop nélkül is kedvezőek.

Már a háború kitörése előtt is nagyon pörgött a fegyverbiznisz

Már a háború kitörése előtt is nagyon pörgött a fegyverbiznisz

A globális fegyvereladások 2021-ben közel két százalékkal nőttek az ukrajnai háború előtt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére