Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szigorítás: kijárási tilalmat vezethetnek be Németországban

888.hu, MTI

2021.03.22. 10:50

A szövetségi kormány és az úgynevezett miniszterelnöki konferencia (MPK) – a járványügyi védekezésért felelős tartományi kormányfők egyeztető testülete – tanácskozására készített csomag egy sor további elemet is tartalmaz.

 

Éjszakai kijárási tilalmat vezethetnek be Németországban az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) leginkább fertőzött térségekben, áll egy kiszivárogtatott javaslatban, amely a szövetségi kormány és a tartományi kormányok vezetői hétfői járványügyi tanácskozására készült.

A szövetségi kormány álláspontját rögzítő tervezet szerint a SARS-CoV-2 járványának rohamosan erősödő harmadik hulláma miatt legalább április 18-áig meg kell hosszabbítani a még a második hullám felívelő szakaszában, tavaly novemberben bevezetett és többször szigorított korlátozásokat.
Meg kell akadályozni, hogy a járvány a kevésbé fertőzött területeken is lendületet vegyen, ezért a lehető legnagyobb mértékben korlátozni kell az emberek mobilitását – mozgását –, és be kell indítani az úgynevezett vészfékrendszert, amelyet a kormányfők legutóbbi, március elején tartott tanácskozásán dolgoztak ki.
A rendszer lényege, hogy a második hullám enyhülése miatt a hónap elején felfüggesztett korlátozásokat vissza kell állítani azokban a tartományokban, járásokban vagy városokban, ahol tartósan – három napig – száz fölött van az úgynevezett hétnapi fertőzésgyakoriság, vagyis a megelőző hét napon regisztrált új fertőződések százezer lakosra vetített száma.

Ezt a rendszert új elemekkel is ki kell egészíteni, legfőképpen azzal, hogy éjszaka mindenki csak halaszthatatlan ügyben hagyhatja el otthonát, és be kell zárni az iskolákat, valamint a napközbeni gyermekellátó intézményeket, ha nem lehet biztosítani a gyerekek és a gondozók, tanárok hetente legalább kétszeri tesztelését a SARS-CoV-2-re – áll a kancellári hivatal által összeállított tervezetben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére