Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szexuális zaklatás miatt követelik a New York-i demokrata kormányzó lemondását

888.hu

2021.08.04. 06:20

Demokrata párti politikusok is követelték kedden Andrew Cuomo New York-i kormányzó lemondását, miután New York állam főügyésze bejelentette, hogy hónapok óta tartó vizsgálataik igazolták a politikus elleni vádakat a szexuális zaklatásokról.

 

Letitia James főügyész az általa vezetett független vizsgálat részleteit ismertetve közölte:

Andrew Cuomo New York-i kormányzó több nőt is szexuálisan zaklatott, köztük olyanokat, akik a politikus irodájában dolgoztak.

A vizsgálat azt is megállapította, hogy Andrew Cuomo és támogatói bosszút álltak az egyik korábbi alkalmazotton, aki vádakkal állt elő. „A kormányzó és csapata lépéseket tett annak érdekében, hogy bosszút álljon egy volt alkalmazotton, amiért elmondta történetét. A független vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy Andrew Cuomo kormányzó szexuálisan zaklatott több nőt, és ezzel megsértette a szövetségi és a tagállami törvényeket” – fogalmazott a főügyész. Hozzátette: a zaklatási vádak mellett Cuomót az „ellenséges és mérgező munkahelyi légkörért” is felelősség terheli.

A főügyész tájékoztatása szerint az ügyvédek a vizsgálat során 179 emberrel beszéltek, köztük 11 panaszossal. Az ügyvédek 74 ezer bizonyítékot vizsgáltak meg, köztük dokumentumokat, e-maileket, hangfájlokat és fotókat.

A független vizsgálat megállapította, hogy Cuomo kormányzó szexuálisan zaklatott több nőt, köztük sok fiatalt. Nem kívánt érintésekkel, csókokkal, ölelésekkel és illetlen megjegyzésekkel”

– részletezte a nyomozás eredményeit a főügyész.

Cuomo – aki korábban a törvényhozók és vádlói felszólításai ellenére sem volt hajlandó lemondani – a jelentés keddi közzététele utáni beszédében azt állította: soha nem zaklatott senkit, és továbbra sem mond le pozíciójáról. „Először is azt szeretném, ha közvetlenül tőlem tudnák meg, hogy soha senkit nem érintettem meg illetlenül, és nem tettem illetlen szexuális lépéseket. 63 éves vagyok. Egész felnőttéletemet a nyilvánosság előtt éltem. Ez nem én vagyok, és soha nem is voltam ilyen” – fogalmazott videóüzenetében a kormányzó.

Charles Schumer, az amerikai szenátus demokrata párti vezetője és Kirsten Gillibrand New York-i demokrata szenátor kedden „mélységesen nyugtalanítónak, helytelennek és teljesen elfogadhatatlannak” nevezte a vizsgálat eredményeit.

Egyetlen választott tisztségviselő sem áll a törvények felett. A New York-i emberek jobb vezetést érdemelnek. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a kormányzónak le kell mondania”

– fogalmazott közös nyilatkozatában Schumer és Gillibrand.

„Senki sem áll a törvények felett, és ma igazságot kell szolgáltatni. Cuomo kormányzónak le kell mondania, és azonnal le kell tartóztatni” – írta közleményében Elise Stefanik, New York állam republikánus képviselője.

A zaklatási botrányt megelőzően, februárban szövetségi vizsgálat is indult Andrew Cuomo ellen. A demokrata párti politikust és munkatársait azzal gyanúsítják, hogy

adatokat titkoltak el a nyilvánosság elől a New York államban lévő idősotthonokban történt – koronavírus okozta – halálesetek számával kapcsolatban.

A kormányzó egyik hivatali munkatársa korábban beismerte: azért kozmetikázták az adatokat, mert attól féltek, hogy Donald Trump elnök és a republikánusok felhasználják azokat ellenük, illetve az egész Demokrata Párt ellen.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Az Oroszország elleni szankciók eddig csak pofán csapták az európai liberális politikusokat, de ez várhat a félmilliárdos lakosságra is, ha a vezetők nem szedik össze magukat végre.

Meghatározhatják a hamburgi lakosoknak, hogy mennyi meleg vizet használhatnak

Hamburg, az Európai Unió legnagyobb városa, amely nem főváros, arra figyelmeztetett, hogy az orosz energiaválság okozta káosz miatt forró víz esetében már mennyiségi limiteket vezethetnek be háztartásonként – írta meg a napi.hu.

A baloldal arra játszik, hogy a népharag elzavarja Orbán Viktort. Soha!

A baloldal arra játszik, hogy a népharag elzavarja Orbán Viktort. Soha!

Én nem értem magunkat, magyarokat. Mi az, amit nem tudunk szeretni a Demokratikus Koalícióban, ebben a melegszívű, önzetlen társaságban, akik csak a népért élnek-halnak?

Egyre brutálisabban ostromolják Európa kapuit a migránscsoportok

Egyre brutálisabban ostromolják Európa kapuit a migránscsoportok

Határőrökre, rendőrökre támadnak, lőfegyverrel ölik egymást, egyre erőszakosabban támadják Európa határait a kontinensre igyekvő agresszív betolakodó csoportok.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére