Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szerződést kötött a Pentagon a déli határfal egy részének újjáépítésére

Bertha László

2019.05.16. 08:27

Az amerikai védelmi minisztérium 646 millió dolláros szerződést kötött egy céggel az amerikai-mexikói határfal egy szakaszának újjáépítésére – tudatta a tárca közleményben szerdán.

A megbízást egy új-mexikói székhelyű vállalat kapta, amelynek meg kell terveznie és újra kell építenie az arizonai-mexikói határon álló falat. A munka befejezésének határideje: 2020. január 31. A tárca nem közölte, milyen hosszú ez a falszakasz.

Donald Trump elnök még januárban – miután a kongresszus nem szavazta meg a falépítésre kért összeget – arra utasította a védelmi minisztériumot, hogy csoportosítson át pénzalapokat a falépítésre. Patrick Shanahan ügyvezető védelmi miniszter a múlt héten hagyta jóvá, hogy másfél milliárd dollárt csoportosítsanak át a tárca költségvetéséből egy több mint 130 kilométeres falszakasz megépítésére.

A migrációhoz kapcsolódik, hogy Donald Trump csütörtökön a Fehér Ház Rózsakertjében felvázolta új elképzeléseit a bevándorlási törvény átalakításáról. Az amerikai sajtóban kiszivárgott információk szerint az elnök várhatóan bejelenti majd a vízumlottó gyakorlatának megszüntetését, a bevándorlási kérelmek érdemek (végzettség, szakmai képzettség) alapján történő elbírálásának bevezetését, a zöldkártyával rendelkezők több mint felének amerikai letelepedési engedélyezését.

Lapinformációk szerint az új tervek hónapok óta tartó kidolgozásában részt vett Jared Kushner, a Fehér Ház egyik tanácsadója, aki egyben Donald Trump veje, valamint Stephen Miller belpolitikai tanácsadó, akit a bevándorlással kapcsolatos keményvonalas álláspontjáról ismernek az amerikai politikai életben.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére