Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szerinted mivel magyarázták a rengeteg erõszakot és zaklatást a svéd fesztiválokon?

Bokor Gábor

2017.09.24. 22:18

Hiába volt idén rekordszámú szexuális erõszak a svéd fesztiválokon, a rendezõk szerint ezek rendszeresek és nincs min meglepõdni.
UMEA, 22:18

Hiába volt idén rekordszámú szexuális erőszak a svéd fesztiválokon, a rendezők szerint ezek rendszeresek és nincs min meglepődni. 

Egészen meglepő nyilatkozatot tett Per-Erik Söderström, a 2 days in Umea fiataloknak szóló svéd fesztivál koordinátora. A vezetőt arról kérdezték, mi a véleménye arról, hogy az utóbbi években egyre több szexuális erőszak történik a svéd fesztiválokon. Söderström azt válaszolta, hogy mindig is nagyon magas volt az erőszakok száma, csupán régebben a lányok azt nem jelentették be. 

Társadalmi problémának tartom a sok erőszakot. Valahol, valami nagyon el lett rontva, hogy most már a lányok nem érezhetik magukat biztonságban, ha elmennek szórakozni"

mondta Söderström a svéd SVT-nek.

Mivel a tavalyi fesztiválon több lányt is megerőszakoltak, idén változtatásokat hoztak, a korábbinál több biztonsági személy vigyázott a döntő többségében fiatalkorú fesztiválozókra, azonban idén is több szexuális erőszak, molesztálás történt. 

A rendőrökkel folytatott tárgyalások után arra jutottunk, hogy nem lehet nullára csökkenteni a szexuális bűncselekmények számát, csak ha az alapjaiban változtatjuk meg a fesztivál működését"

– fogalmazott a koordinátor. 

Jövőre már lesz a fesztivál területén egy sátor, ahol arra tanítják a fiatal férfiakat, mit jelent az, ha egy lány nem egyezik bele a közösülésbe, továbbá milyen következményei lehetnek az erőszaknak. 

A svéd rendőrség tájékoztatása szerint a tavalyi 2 days in Umea fesztiválon történt erőszakos esetek kivizsgálásakor az áldozatok azt vallották, hogy a tettesek "észak-afrikai kinézetűek voltak". Idén eddig hasonló közleményt nem hozott le a hatóság a zaklatásos esetekkel kapcsolatban.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az egyik legnépszerűbb svéd fesztivált, a Bravallát azért nem tartják majd meg jövőre, mert idén is történt szexuális zaklatás és erőszak. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére