Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szerencsétlen Hillary Clinton még mindig másokat okol vereségéért

Horváth József György

2017.05.02. 22:28

A demokraták volt elnökjelöltje a tavalyi elnökválasztáson elszenvedett vereségéért elsõsorban az FBI vezetõjét, a WikiLeaks portált és Vlagyimir Putyin orosz elnököt okolja.
WASHINGTON, 22:28

A demokraták volt elnökjelöltje a tavalyi elnökválasztáson elszenvedett vereségéért elsősorban az FBI vezetőjét, a WikiLeaks portált és Vlagyimir Putyin orosz elnököt okolja.

Clinton egy New Yorkban "Nők a nőkért" címmel rendezett jótékonysági díszebéden pódiumbeszélgetésen fejtette ki véleményét Christiane Amanpournak, a CNN vezető újságírónőjének. Az interjúban elsősorban vereségének okait firtatták, ám Clinton jobbára másokra hárította a felelősséget. Egy mondatban közölte ugyan, hogy ő is felelős, mert ő volt az elnökjelölt és tisztában van az elkövetett –  de a beszélgetésben nem részletezett –  hibákkal, aztán hosszasan okolt másokat.

Közvetlen munkatársai hibáit és tévedéseit, valamint az amerikai választási kampányba Donald Trump javára beavatkozással vádolt Vlagyimir Putyin orosz elnököt egyaránt okolta. Azt állította, hogy ő állt nyerésre mindaddig, amíg meg nem jelentek a WikiLeaks portál által kiszivárogtatott dokumentumok és meg nem szólalt James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója, aki újabb vizsgálatot rendelt el a sokat vitatott elektronikus levelek ügyében.

Ha október 27-én tartották volna a választást, ma én vagyok az elnök"

- vélekedett, arra utalva, hogy a kampány utolsó tíz napjában veszítette el a választást. 2016. október 27. után rendelte el ugyanis az FBI igazgatója a további nyomozást a Clinton külügyminisztersége idején a magánszerveren bonyolított, titkosított tartalmú e-mailek ügyében. Clinton - a női közönség tapsától kísérve - azt is leszögezte, hogy a WikiLeaks kiszivárogtatásai "elriasztották tőle" a választókat. Ugyanakkor megkerülte a választ arra a kérdésre: vajon minek tulajdonítja, hogy éppen a nők nem szavaztak rá nagy arányban.

A volt elnökjelölt szólt néhány külpolitikai kérdésről is. Hangsúlyozta, hogy a Szíria elleni légitámadással egyetértett, és leszögezte, hogy véleménye szerint Észak-Koreára egyedül az Egyesült Államok nem tud nyomást gyakorolni.

A tárgyalásoknak nagyon fontos szerepük van, de ezeknek egy nagyobb stratégia keretében kell megvalósulniuk, nem pedig egy reggeli Twitter-bejegyzés nyomán"

- utalt Trump elnök Washingtonban Twitter-diplomáciának nevezett módszerére.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére