Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szerdán hajnalban rendezik a demokrata előválasztási vitasorozat következő fordulóját

Békési Marcell

2019.10.15. 21:25

Az előválasztás tétje, hogy kit indítson a Demokrata Párt a 2020-as amerikai elnökválasztáson Donald Trump ellen.

A demokrata elnökjelölt-aspiránsok közül már csak 19 maradt talpon az eredetileg több mint 250 jelöltből, ám közülük is mindössze tucatnyian vehetnek részt az előválasztási vita következő fordulójában.

A mezőny most kezd szűkülni, hiszen az egyes vitaállomások során a jelölteknek különböző kritériumokat kell teljesíteniük, és amennyiben ez nem sikerül, úgy kiesnek a mezőnyből. A mostani, negyedik állomásra például 20 különböző államból legalább 130 ezer embertől kellett adományt begyűjteniük, valamint legalább három közvélemény-kutatásban 2% felett kellett szerepelniük. A tét folyamatosan emelkedik, összesen 12 vitát rendeznek meg 2020 áprilisáig, amikor már az előválasztás is nagyban zajlani fog államról államra.

Az előválasztás tétje hatalmas, hiszen a Demokrata Párt valójában inkább egy 100 milliós szavazótábort képviselő ernyőszervezet, semmint európai értelemben vett párt, ahol megfér egymás mellett a píszíkirálynő Alexandria Ocasio-Cortez, de a konzervatív egyházakat megsarcoltatni akaró Beto O'Rourke és a magyar viszonylatban is jobboldalinak tűnő Tulsi Gabbard is. Emiatt egyáltalán nem mindegy, hogy ki fog végül kiállni Donald Trump ellen 2020 novemberében.

A vitát magyar idő szerint szerdán hajnali kettőkor, helyi idő szerint viszont este 8-kor rendezik a CNN tévécsatornán. Angolul beszélőknek érdekes lehet, hiszen felsorakozik és összecsap majd a modern baloldal minden aktuális irányzata.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére