Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szentté avathatják az iszlamisták által brutálisan meggyilkolt francia papot

Bokor Gábor

2019.04.11. 22:01

A 86 éves Jacques Hamelt az Iszlám Állam terroristái gyilkolták meg a normandiai Saint-Etienne-du-Rouvray kisvárosának templomában. Hívei szerint az idõs pap egész életében a közösség szolgálatában állt, mindenki egy jóságos, szent embernek ismerte.

Szűk három évvel ezelőtt végezték ki az Északnyugat-Franciaországban található Saint-Etienne-du-Rouvray katolikus templomában Jacques Hamelt. A templomba két, az Iszlám Államhoz hű terrorista hatolt be, ahol többek között két apácát és a papot is túszul ejtették. A támadás során néhány civil is az épületben volt. Jacques Hamel atya még a helyszínen életét vesztette, ugyanis a fegyveres támadók elvágták a torkát. A két iszlamistát végül a helyszínre siető terrorelhárítók lőtték agyon. 

A roueni érsekség szerdán személyesen vitte el a Vatikánnak azokat a dokumentumokat, amelyekben azt kérik, hogy avassák szentté a muszlim terroristák által kivégzett Hamelt. 

A rendőrség a nyomozás során kiderítette, hogy az elkövetők szélsőséges iszlamisták voltak, név szerint Adel Kermiche és Abdel Malik Petitjean. 

A két támadó azt üvöltötte az épp misét tartó pap előtt, hogy 

Allah akbar!",

azaz Allah hatalmas, majd megrohamozták az oltárt.

Jacques Hamel megpróbált védekezni, de az idős papnak esélye sem volt a két, ereje teljében lévő iszlamista ellen. 

Hány mártírhalált visel még el Európa?

A 86 éves Jacques Hamel - akit kedden az Iszlám Állam terroristái brutálisan meggyilkoltak a normandiai Saint-Etienne-du-Rouvray kisvárosának templomában - hívei szerint az idős pap egész életében a közösség szolgálatában állt és mindenki egy jóságos, szent embernek ismerte. - így írnak szerte az interneten Jacques Hamelről, a meggyilkolt papról.

Giovanni Angelo Becciu érsek, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusa személyesen fogadta a roueni érseket és kísérőit, majd átvette a hatdoboznyi iratot, mellyel azt akarják bizonyítani, hogy miért is kell szentté avatni a Franciaországban kivégzett Hamelt. A dokumentumokhoz csatolták a nyomozás jegyzőkönyveit, melyben szerepelt a megölt pap utolsó óráinak történései és halálának részletei. 

 Hamel atyának az ügye elsőbbséget élvez Ferenc pápánál, kiemelten fogjuk kezelni"

– mondta Becciu, majd hozzátette, hogy ez az ügy külön figyelmet kap majd. A Vatikán amúgy csaknem 1500 szentté avatási kérelmet dolgoz fel jelenleg. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére