Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szénné büntetnék az írek a járványidőszakban utazgatókat

888.hu, MTI

2021.02.10. 18:30

Az ír kormány azt fontolgatja, hogy a mostani 500 euróról (180 ezer forint) 2000-re (716 ezer forint) növeli azoknak a büntetését, akik a koronavírus miatti korlátozásokat megszegve külföldre utaznak üdülni – jelentette be szerdán Micheál Martin ír miniszterelnök.

Írországban a hatályos rendelkezések értelmében

a nem létfontosságú nemzetközi utazásokat megtiltották, ezenfelül az emberek az indokolt eseteket leszámítva legfeljebb öt kilométeres távolságban hagyhatják el lakóhelyüket.

A kivételek közé tartozik a munkavégzés és az oktatás.

Éves összehasonlításban

az utasforgalom 97 százalékkal esett vissza.

Ugyanakkor egy kormányzati tisztségviselő „roppant aggasztó statisztikának” nevezte, hogy a repülőterekre érkező ír állampolgárok kétharmadának esetében olyanokról van szó, akik szabadságukról térnek vissza.

Egyes vélekedések szerint az 500 eurós büntetés nem elegendő visszatartó erő a külföldi utaktól, ezért az összeget meg kell emelni. A kormány fontolgatja, hogy 2000 euróra emeli az összeget, ami már jelentős visszatartó erővel bírna”

– mondta Martin parlamenti beszédében.

Írország azt tervezi, hogy

a Brazíliából és Dél-Afrikából érkezőknek kijelölt szállodákban kell eltölteniük a 14 napos kötelező karantént.

A szabályozás arra is vonatkozik, aki érkezéskor nem tud negatív koronavírustesztet felmutatni. Nagy-Britannia hasonló intézkedésekkel igyekszik elejét venni a vírusmutációk további terjedésének.

A mintegy ötmillió lakosú országban a járvány kitörése óta 204 940 koronavírussal fertőzött személyt azonosítottak, akik közül 3752-en elhunytak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére