Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szemléletes videón az iszlám vallás előretörése

Békési Marcell

2019.10.19. 10:34

Hetven éve még kevesebb szunnita élt a világon, mint ma egy közepes méretű országban. Mára a legnagyobb felekezet lett világon.

A kereszténység megkérdőjelezhetetlenül a világ legdominánsabb vallása volt a 20. század végéig, azonban az utóbbi 3 évtizedben fontos változások történtek.

Érdekes látni, hogy míg 1950-ben kevesebb iszlám hívő élt a világon, mint ma egy-egy nagyobb muszlim országban (például Iránban, Törökországban vagy Pakisztánban), addig a világ négy legnagyobb felekezete közül három is keresztény volt. Mára viszont a katolikus vallást a szunnita iszlám és a hinduizmus is megelőzte.

A változások egy része azzal magyarázható, hogy az iparosodás a harmadik világban csak a múlt század közepén kezdődött, és az ebből következő népességrobbanás miatt több lett ezen területek lakossága, így a hívők száma is. Az iszlám azonban nem csak saját területén növekszik dinamikusan, hanem más vallások kárára is terjeszkedik, részben agresszívan (például Nyugat-Afrikában), részben a migrációval (például Európában).

Ezen kívül érdemes megemlíteni, hogy az azonos etnikumba tartozó emberek közül mindig a muszlim vallásúak körében magasabb a szülésszám. Egyik jó példa erre India, ahol a század első évtizedében a hindu lakosságszám 17 százalékkal nőtt, míg a muszlim ugyanezen idő alatt 25 százalékkal. Afrikában is hasonló a helyzet: Nigériában például a saría törvénykezést bevezető tartományokban 6-7 gyereket vállal egy átlag anya, addig a keresztény tartományokban 3-4 a jellemző. Tehát ez nem csak Európában probléma.

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a kereszténységet komolyan vallók aránya a megkereszteltek körében jóval kisebb, mint ami a grafikonon látszik, ugyanakkor ez nem igaz az iszlámra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Moszkva nyit, de a maszkviselésben szigorít

Moszkva hétfőtől bevezeti a járványügyi szigorítások enyhítésének második körét.

Sok migráns jönne be újra a határon

Folytatódik a török nyomásgyakorlás az Unióra.

Napi tükör izgalmakkal és jó hírekkel

Napi tükör izgalmakkal és jó hírekkel

Jó hírrel kezdődött a nap: tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma, mint ahogy az is kedvező fejlemény, hogy a különböző központi támogatások révén már közel negyedmillió munkahelyet sikerült megőrízni. Délutánra pedig a Jobbik háza táján forrósodott fel a levegő.

Orbán Viktor leoltotta a cinikusokat

Orbán Viktor leoltotta a cinikusokat

Hiába kötött bele a liberális média az Orbán Viktor születésnapját és a Fidesz kormányzás évfordulóját köszöntő Facebook-videóba, amelyet négy nemzedék képviselői készítettek, a miniszterelnök leoltotta a cinikusokat. Nyilvánosan megköszönte, hogy gondoltak rá.

Deutsch Tamás okkal bírálja az Európai Bizottság javaslatát

Magyar szempontból nem túl sok bizakodásra ad okot az Európai Bizottság újabb többéves keretköltségvetési javaslata és a tagországok nemzetgazdaságainak újraindulását támogató Helyreállítási Alap.

Magyarország, Lengyelország: két jó barát

Magyarország, Lengyelország: két jó barát

Magyarország és Lengyelország a jövőben is minden támogatást megad egymásnak azokban a vitákban, amelyekkel akkor szembesülnek, amikor a járvány után kialakuló új világrend kihívásaira adandó válaszokat keresik – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.

Varga-Damm Andrea azonnali tisztújításra szólította fel a Jobbik elnökségét

Huszonnégy órán belüli tisztújítást követel Varga-Damm Andrea.

Letartóztatták az újpesti gumilövedékes lövöldözés elkövetőit

Egy hónapra letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a három férfit, akik részt vettek az újpesti gumilövedékes lövöldözésben vasárnap – közölte a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya szerdán az MTI-vel. Az ítélet nem jogerős.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére