Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szemelvények a világsajtóból

Horváth József György

2016.01.20. 10:18

Minden, ami a nemzetközi sajtószemlékbõl kimaradt.

Dmitrij Rogozin, a hadiiparért felelős orosz helyettes miniszterelnök a horvát védelmi miniszter legutóbbi megnyilvánulására, amely szerint Szerbia nem válhat uniós tagországgá miközben folytatja együttműködését Oroszországgal, azzal vágott vissza, hogy „Ugyan már! A horvát miniszterelnök nyelve úgy lóg, mintha a nyakkendője lenne”. /Rogozin orosz NATO-nagykövetként is ismert volt fenegyerek kijelentéseiért. A Magyar Nemzetnek 2008.  szeptember 13-án adott interjújában azt mondta, nem zavarná, ha a Szabadság-téri szovjet emlékművet lecserélnék a Szovjetunióba deportált 700 000 magyar emlékművére./ Szerbia korábban, írja az orosz hírügynökség német nyelvű portálja, bejelentette, hogy 300 kilométer horderejű amerikai operatív-taktikai rakétát rendel, amelyek így elérhetik Horvátország területét..

A svéd rendőrségnek titokban kell tartania az országban tartózkodó 157 800 „menekülttel” kapcsolatos tevékenységeit, írja a vezető svéd lap. A titoktartás arra is vonatkozik, ha a migránsok erőszakot alkalmaznak, fenyegetnek, gyújtogatnak, vagy bármilyen más bűncselekményt követnek el. Ilyenkor az ügy a 291-es kódot kapja és a média nem értesülhet róla. A titkosítást Hakan Nilsson rendőrfelügyelő rendelte el. Újságírói kérdésre mindehhez nem volt hajlandó semmiféle kommentárt fűzni.

Az Európai Parlamentben a lengyel demokráciáról tartott tegnapi vitanapon Beata Szydlo lengyel miniszterelnök nem engedett kormánya bírálóinak, írja az uniós ügyekre szakosodott portál. E helyett a kormányzati intézkedések bírálatát Lengyelország elleni bírálatokként utasította el és figyelmeztetett arra, hogy Lengyelország mindig rosszul járt, ha idegen hatalmak avatkoztak be országa ügyeibe.

                                               *             *             *

Egyre nagyobb dühöt vált ki Németországban a média viselkedése a kölni erőszakhullám  elhallgatását követően. A média az elmúlt években, írja a portál, kétségtelenül  szociáldemokrata-zöld irányzatú lett. Azzal vádolják, hogy a hűvös megfigyelő szerepét átvette a politikai aktivistái: nem csak jelent és elemez, de főként az újságíró elit és a közmédia szakmai kötelességének tekinti, hogy ellensúlyozza az erősödő jobboldal „populista retorikáját”. Az Alternatív Németországért erősödése rendkívüli módon idegesíti a médiát. A helyi állami közszolgálati  adók tegnapi döntése, hogy nem hívják meg a párt képviselőit a közelgő stúdióvitákra a márciusi helyi választások előtt csak tovább erősíti azt a hitet, hogy a hatóságok el akarják nyomni a pártot. Hans-Peter Friedrich, a Merkel-kormány volt belügyminisztere „a hallgatás karteleként” jellemezte a közszolgálati adókat. Az óvatos hírkezelés annak az erőfeszítésnek a része, hogy „a németeket a II. világháború után náci szimpatizánsokból békeszerető demokratákká programozzák át”. Márpedig a hatalmas állami támogatás miatt a németek elsősorban a nagy erőforrásokat bevetni tudó közszolgálati tévéállomásokból, a ZDF-től és az ARD-től értesülnek az eseményekről. A migránsok ellen nyilatkozókat a média démonizálja.

A német rendőrség intenzívebben folytatja az egykori Vörös Hadsereg Frakció három tagja  utáni nyomozást, akiket azóta keresnek, hogy a szélsőbaloldali gerillacsoport 1998-ban felbomlott. De most a rendőrség azzal gyanúsítja őket, hogy júniusban a három keresett fegyverrel rohamozott meg egy pénzszállítót, de nem sikerült a pénzhez jutniuk, tudósít a vezető amerikai lap. A keresettek: a 61 éves Ernst-Vlker Staub, a 47 éves Burkhard Garweg és az 57 éves Marie-Luise Klette, akik szintén részt vettek 1993-ban egy Frankfurt melletti börtön ellen végrehajtott bombatámadásban.

Szerbia nem hajlandó visszafogadni migránsokat Horvátországból, Szlovéniából és Ausztriából, jelentette ki Ivica Dacic szerb külügyminiszter tegnap újságíróknak, miután találkozott szlovén kollégájával. Hozzátette: ha az említett országok ilyen egyoldalú lépéseket tennének, Belgrád kénytelen lesz megfelelő választ adni.

                                                               *             *             *

Lengyelország hirtelen „nekiindulása” az Európai Unió nem hivatalos vezető országa, Németország ellen egyértelműen kézzelfogható jelek annak, hogy az unión belül szakadék tátong és az EU mély válságban van. Az uniós elitnek ugyanakkor fogalma sincs a közvélemény alakulásáról. Mintha nem olvasnának újságot és nem járnának kávézókba és kocsmákba. Viszont ha Brüsszel csak sminkeli a problémákat és nem gyökérkezelést alkalmaz, a betegség krónikussá válik, majd halálos lesz a kimenetele.

                                                               *             *             *

Oroszország készen áll arra, hogy az iráni mezőgazdasági termékek számára „zöldfolyosót” létesítsen, jelentette ki Alekszander Tkacsev kedden, miután Mahmud Haddzsati iráni mezőgazdasági miniszterrel találkozott Teheránban. Ezzel felgyorsítanák az iráni zöldségek, gyümölcsök és egyéb mezőgazdasági árucikkek vámkezelését. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az Európa-ligában folytatja az FTC

Az Európa-ligában folytatja az FTC

A Ferencváros hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett a Qarabagtól a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának keddi visszavágóján, így 4-2-es összesítéssel alulmaradt a párharcban.

Nagyon komoly kockázatokkal járhat a zaporizzsjai atomerőmű lövetése

Nagyon komoly kockázatokkal járhat a zaporizzsjai atomerőmű lövetése Ukrajna orosz csapatok kezére került déli részén – jelentette ki kedden Petro Kotyin, az Enerhoatom ukrán állami atomipari vállalat vezetője.

A baloldal nem érzi, hogy mikor kéne abbahagyni

A baloldal nem érzi, hogy mikor kéne abbahagyni

Tünciket szerveznek mostanában. Van, hogy kétnaponta. A hiba csupán annyi, hogy ezekre senki nem kíváncsi.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére