Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szélsõbalosok randalíroztak Görögországban

888.hu

2018.01.16. 10:30

Elszabadultak az indulatok a szakszervezeti tüntetésen, egy harcos csoport összecsapott a rendõrökkel. Az emberek szerint elviselhetetlen a helyzet, a fiatalok menekülnek az országból.
ATHÉN, 10:30

Elszabadultak az indulatok a szakszervezeti tüntetésen, egy harcos csoport összecsapott a rendőrökkel. Az emberek szerint elviselhetetlen a helyzet, a fiatalok menekülnek az országból.

Utcai harc lett a szakszervezeti tüntetésből hétfőn este Athénban.

A görög fővárosban a 24 órás sztrájk mellett több érdekképviselet is demonstrációt hirdetett este 6 órára, hogy aztán mindnyájan a parlament elé vonuljanak tiltakozásul a megszorító intézkedések újabb köre ellen.

A dulakodás akkor kezdődött, amikor a menet elérte a parlamentet. Csuklyás férfiak egy csoportja rátámadt a rendőrökre, Molotov-koktéllal, kővel kezdték hajigálni őket.

Az egyik baloldali szakszervezet szimpatizánsai megpróbáltak bejutni a parlament épületébe, de a rohamrendőrök megállították őket.

A görögök évek óta tiltakoznak a nemzetközi hitelek fejében vállalt takarékossági intézkedések ellen, és végtelenül csalódottak, amiért ezeknek – az ígérete ellenére – a három éve kormányzó Sziriza sem volt képes véget vetni. A hitelprogram augusztusban fut ki, a kormányfő szerint már csak pár hónap, és könnyebb lesz az élet Görögországban. Alekszisz Ciprasz ezt mondta három éve is, amikor pártja megnyerte az előrehozott választásokat.

Újabb megszorítások jönnek a görögöknél

Elfogadta a görög parlament a válságellenes program keretében az újabb megszorításokat tartalmazó törvénymódosítást. Ennek értelmében a sztrájkjogot is korlátoznák. A miniszterelnök szerint "tényleg az utolsó ilyen jellegű intézkedésekről van szó".

Célunk, hogy a következő Eurocsoport-találkozó után még konkrétabb intézkedések körvonalazódjanak a görög adósság csökkentésére"

– közölte Alekszisz Ciprasz.

A kormány szerint az ország hajszálnyira van attól, hogy megszabaduljon nemzetközi pénzügyi gyámság alól.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére