Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szélsõbalos anarchisták erõszakoskodtak Párizsban

Sümeghi Lóránt

2017.04.27. 23:38

Összecsaptak a rendõrökkel csütörtökön a francia elnökjelöltek ellen tüntetõ gimnazisták közé keveredõ rendbontók és anarchisták Párizsban és Rennes-ben.
PÁRIZS, 23:38

Összecsaptak a rendőrökkel csütörtökön a francia elnökjelöltek ellen tüntető gimnazisták közé keveredő rendbontók és anarchisták Párizsban és Rennes-ben.

A magukat antikapitalistának és antifasisztának nevező diákcsoportok felhívására csütörtök délelőtt középiskolások tiltakozó megmozdulást tartottak a párizsi République téren, ahol azt kiabálták, hogy "Se Macron, se Marine!". A szervezők szerint az elnökválasztás első fordulójának eredménye nem reprezentálja a diákokat, akik nem kérnek a centrista Emmanuel Macron liberális programjából, de fel akarják tartóztatni a Le Pent jelölő radikális jobboldali Nemzeti Frontot is. A téren mintegy ötszázan gyűltek össze, ahonnan a tömeg a Bastille tér irányába vonult.

A rendőrség tájékoztatása szerint a megmozdulás végére feketébe öltözött, csuklyás szélsőbaloldali rendbontók csatlakoztak a diákokhoz, akik üvegeket és füstbombákat dobtak a helyszínt biztosító rendőrök felé, akik könnygázzal válaszoltak, s a menet útvonalán több utcai rongálás is történt. A fővárosban mintegy húsz gimnázium vett részt a tiltakozó megmozdulásban, van, ahol gyűléseket tartottak, máshol elfoglalták az épületet a tiltakozó diákok.  

A nyugat-franciaországi Rennes-ben mintegy kétezer gimnazista tüntetett, hozzájuk csatlakoztak a rendszeresen rendbontást kezdeményező szélsőbaloldali csoportosulások, amelyeknek tagjai itt is összecsaptak a rendőrökkel. Nantes és Toulouse városában is voltak megmozdulások, de ez utóbbi két helyen nem történtek zavargások.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére