Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szélsõbaloldaliak támadtak a kölni városházára

Pörge Béla

2019.02.02. 12:00

Az épület tetején gyújtogattak, de behatoltak több irodába is, ahonnan fontos iratokat dobáltak ki az utcára, a falakat és az ablakokat több ízben is megrongálták.

A szélsőbaloldali Antifa-aktivisták még csütörtökön ostromolták meg a kölni városházát. Az akciót nem jelentették be a rendőrségen – írja a Junge Freiheit.

Miután előre nem tudtak a randalírozásról, ezért viszonylag sokan tartózkodtak az épületben, olyanok, akik csak a munkájukat végezték. A szélsőbaloldali csürhe minden előzmény nélkül tört rá az épületre. Az aktivisták egy része a tetőre ment, ahol füstgránátokkal szórakoztak és gyújtogattak, valamint egy transzparenst helyeztek ki. Ezalatt többen az épületben törtek-zúztak, irodákat rongáltak meg, iratokat dobáltak szét.

Az alkalmazottak lopásokat is jelentettek a helyi rendőrségnek, az Antifák tehát a randalírozás mellett loptak is.

A csütörtökön kora délután kezdődő akció célja állítólag az illegális lakásfoglalók támogatása volt. A hatóságok csak estére tudták visszaállítani a rendet a környéken.

A rendőrség 64 embert állított elő az ügyben, két embert letartóztattak. Az anyagi károkozás mellett a gyülekezési törvény megsértése és lopás miatt is eljárás indult.

Németországban idén a szokásosnál is agresszívabb eddig a szélsőbaloldal. Az év elején félholtra vertek egy AfD-s képviselőt, a héten pedig ez a kölni akció volt komolyabb fellépésük.

Sajnos Németországban jellemző, hogy a politikusok és a mainstream média is sokkal elnézőbb az Antifákkal szemben, míg a jobboldali, nem is szélsőséges AfD-t ütik, ahol érik, addig az Antifa vállalhatatlanabb akcióit egyszerűen elhallgatják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Donáth Gyurcsánynak: nem Orbán bukására kell készülni, „dolgozni kell”

Donáth Gyurcsánynak: nem Orbán bukására kell készülni, „dolgozni kell”

Donáth Anna, a Momentum éppen babát váró exelnöke, EP-képviselője valamitől hirtelen megigazult. Keményen beszólt a hetek óta az embereket a szerinte küszöbön álló kormányváltással hitegető Gyurcsánynak, aki napról napra – minden alap nélküli – a „készülünk” dumával hergeli a népet.

Oroszország energiaexport-bevétele 38 százalékkal nőhet az idén

Oroszország idei energiaexport-bevétele 337,5 milliárd dollár lehet, 38 százalékkal meghaladva a tavalyit, miután emelkedett az olajkivitele, ami párosult a magasabb gázárakkal – áll az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium jelentésében, amelyet a Reuters szerzett meg.

Cannabisfüsttel a demokrácia felé és a nővérke lehet pasi is

Cannabisfüsttel a demokrácia felé és a nővérke lehet pasi is

A zöldek egyik nagy választási ígérete a legális spangli volt. Sokan várták, hogy hasonlóan, mint az USA több államában, Németországban sem számítson bűncselekménynek a marihuánás cigaretta élvezete. „Bevezetjük a kannabiszt a felnőttek élvezeti cikkjeként és külön, erre kijelölt üzletekben fogjuk árusítani” – hangzott el több politikus szájából. Ám az ügy jócskán csúszásban van és elképzelhető, hogy csak 2023-ra realizálható.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére