Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Száz napja elnök: közel négyezer drogost ölt meg

Bokor Gábor

2016.10.09. 17:58

Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke a belengetett szankciók ellenére sem hajlandó szembemenni az elveivel, így tovább folytatja a háborút az országban tevékenykedõ drogszervezetek ellen.
MANILA, 17:58

Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke a belengetett szankciók ellenére sem hajlandó szembemenni az elveivel, így tovább folytatja a háborút az országban tevékenykedő drogszervezetek ellen. 

Száz nappal ezelőtti megválasztása előtt is azzal kampányolt Rodrigo Duterte, hogy ha ő kapja a legtöbb voksot, megváltoztatja az országban kaotikussá vált droghelyzetet. Akkor a politikus azt mondta, hogy elfogadhatatlan, hogy az összes utcán csak drogdílereket lehet látni.

Már akkor is tudni lehetett, hogy nem viccel. Elnöksége előtt a többmilliós nagyvárosnak, Davaónak volt a polgármestere, ahonnan kisöpörte a drogosokat, és helyreállította a rendet. Sokan úgy vélték, hogy egy egész ország megtisztítása már nagyobb falat lehet az elnök számára.

A kicsit több mint három hónapja elnöki pozíciót betöltő politikus regnálása óta több mint 3600 olyan embert végeztek ki az országban, akiknek közük volt a drogkereskedelemhez. A nemzetközi sajtó számos olyan esetről számolt be, amelyben civilek és a drogkereskedelemhez nem köthető egyének is áldozatul estek a tisztogatásnak.

Az elnök legutóbbi nyilatkozatában kiemelte, hogy folytatni fogja harcát az országot elborító drog ellen, mivel még nem ölt meg minden drogost. Megválasztása után külön egység alakult meg, melynek egyetlen feladata, hogy leszámoljon a kábítószer-hálózatokkal. 

A 3600 halott közül 1300 fegyveres csatában vesztette életét. Átlagosan 36 ember hal meg a drogháborúban naponta június 30-a óta. 

A rendőrség eddig soha nem látott erővel hajt végre rajtaütéseket, eddig több mint 23 500-at vittek véghez és 22 500 drogost zártak a rácsok mögé. 

Az Egyesült Államok, az ENSZ és a különböző jogvédő szervezetek rendszeresen felszólalnak, szerintük túl agresszív és durva harc az, amit Duterte vív. 

A politikust azonban nem igazán hatják meg a kritikák, korábban Barack Obamát is elküldte melegebb éghajlatra. 

(Independent, Daily Mail)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére