Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szaúd-Arábiában egy WhatsApp-üzenet miatt fejeztek le egy fiatalt

Nagy Gábor

2019.04.29. 15:55

A nyugati államokkal szövetségben álló Szaúd-Arábiában sorra fejeznek le fiatalokat. Egy 16 éves fiút például egy WhatsApp-üzenet miatt tartóztattak le, majd végeztek ki.

A nyugati államokkal szövetségben álló Szaúd-Arábiában sorra fejeznek le fiatalokat. Egy 16 éves fiút például egy WhatsApp-üzenet miatt tartóztattak le, majd végeztek ki.

A szaúdi hatóságok brutális kínzásokkal érik el, hogy az áldozatok „bevallják bűneiket”, erre hivatkozva pedig kivégzik őket. A lefejezések gyakoriak a szaúdi királyságban, ennek ellenére az ország tagja az ENSZ nőjogi bizottságának, és a nemzetközi szervezet Emberi Jogi Tanácsának egyik bizottságában is helyet kaptak.

A vallási diktatúrában csak az idei évben 37, többnyire síita férfit végeztek ki, köztük a 21 éves Abdulkareem al-Hawajt, akit még 16 éves korában tartóztattak le egy WhatsApp-üzenet miatt. A fiút brutálisan megkínozták, megverték, kezét a feje fölött lánccal kötötték meg, elektromos áramot vezettek belé és megfenyegették, hogy megölik a családját, ezzel vették rá „bűnössége” elismerésére.

Ám nem ez volt az egyetlen eset, amikor fiatalokat végeztek ki Szaúd-Arábiában. Egy 17 éves fiút – aki épp megkezdte volna tanulmányait a Nyugat-Michigani Egyetemen – is hasonlóan megkínoztak és megvertek, mert részt vett egy kormányellenes demonstráción. Egy másik esetben pedig egy 23 éves fiatalembert úgy megkínoztak, hogy megsüketült.

Az idei 37 kivégzést Rijádban, Mekkában és Medinában, a központi Qassim tartományban és a keleti tartományban, a síita kisebbség otthonában tartották meg. A lefejezés után az áldozatot keresztre feszítették, majd elrettentés céljából a testét egy jól látható helyre helyezték el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére