Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szaúd-Arábia enged Katarnak

Bokor Gábor

2017.07.24. 11:58

A szaúdi kormányzat súlyos szankciókat léptetett életbe Katarral szemben, most bejelentették, hogy megengedik a katari zarándokoknak, hogy az országba utazzanak.
RIJÁD, 11:58

A szaúdi kormányzat súlyos szankciókat léptetett életbe Katarral szemben, most bejelentették, hogy megengedik a katari zarándokoknak, hogy az országba utazzanak.

Újra járhatnak a katari állampolgárok Szaúd-Arábiába annak ellenére, hogy jelenleg is igencsak ellenséges a viszony a két olajban gazdag ország között. Rijád azzal indokolta a döntését, hogy a katari zarándokok is ellátogathassanak az olyan szaúdi szent helyekre, mint Mekka vagy Medina.

Az engedményre azért került sor, mert nemsokára tartják majd meg a szokásos mekkai zarándoklatot, a haddzs ünnepét.

A hivatalos közlemény szerint a Qatar Airways kivételével a katari állampolgárok bármely más légitársasággal bejuthatnak a szaúdi királyságba. A török Anadolu Agency szerint közvetlen járat is lesz a két ország között, azonban azokat nem láthatja el a katari nemzeti légitársaság, a Qatar Airways.

Az Öböl menti országok között három hónapja feszült a helyzet, miután azzal vádolták meg Katart, hogy terroristákat támogat, köztük az ISIS-t is.

A katari emberi jogok bizottságának a vezetője, Ali bin Smeikh al-Marri a múlt héten kérte meg a szaúdi hatóságokat, hogy könnyítsék meg a katariak eljutását a zarándoklatra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére