Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szánthó Miklós: A „trumpizmus” egy széles politikai mozgalom

888 - Magyar Nemzet

2021.02.26. 14:00

A nemzetek közötti együttműködést előtérbe helyező európai jobboldalnak számtalan összeérési pontja van a tengerentúli konzervatívokkal. Ezért kell támogatnunk egymást. Ne féljünk tanulni az e téren professzionálisan mozgó nyílt társadalom hálózatától, sőt bosszantsuk fel őket, hogy mi is képesek vagyunk „szervezkedni”! – nyilatkozta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Magyar Nemzetnek.

Az Alapjogokért Központ igazgatója a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta, hogy a járványhelyzet miatt az idén online formában kapcsolódik be az amerikai jobboldalnak a floridai Orlandóban tartott monstre rendezvényébe, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciába.

Arra a kérdésre, hogy túléli-e a trumpizmus Trump elnökségét, azt válaszolta, hogy

a »trumpizmus«, ha azon a politikai korrektséget felmondó, a nemzeti értékeket, a szólásszabadságot, a határok védelmét, a családot előtérbe helyező hitvallást értjük, sokkal szélesebb politikai mozgalom, mintsem hogy egy elnöki ciklus után leáldozzon a csillaga”.

Hozzátette, annak ellenére, hogy sok minden Trump ellen hatott, a személyiségének is köszönhető az, hogy annyian szavaztak rá, mint republikánus elnökjelöltre még soha.

Szánthó Miklós elmondta, ő nem félti az amerikai jobboldalt azután sem, hogy Joe Biden nyerte meg a választást.

A nemzetek közötti, nem pedig a nemzetközi együttműködést előtérbe helyező európai jobboldalnak pedig kulturális, társadalompolitikai téren számtalan összeérési pontja van a tengerentúli konzervatívokkal: amit mi az Isten, haza, család jelmondattal fejezünk ki, az ott az In God We Trust (Istenben bízunk) vagy az America first (Amerikáé az elsőbbség)”

– mondta. Hozzátette, hogy az Alapjogokért Központ ezért épít kapcsolatot nemcsak az Amerikai Konzervatív Unióval (ACU), hanem a lengyel konzervatív Ordo Iurisszal és más európai konzervatív intézetekkel.

Elmondta továbbá, hogy Antony Blinkent, az új külügyminisztert a nyílt társadalom hálózata erős emberének tartja, ezért úgy véli, hogy ő és Joe Biden „nem sokat fognak törődni Magyarországgal, de szabadjára fogják engedni az adminisztráció szellemi verőlegényeit”.

A teljes interjút ITT lehet elolvasni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére