Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szándékos volt a torontói gázolás, mégsem fokozzák a terrorkészültséget

Sümeghi Lóránt

2018.04.24. 06:28

Mark Saunders, a kanadai nagyváros rendõrfõnöke szerint szándékosnak tûnik, hogy a bérelt kisteherautó sofõrje a torontói járókelõk közé hajtott.
TORONTO, 6:28

Mark Saunders, a kanadai nagyváros rendőrfőnöke szerint szándékosnak tűnik, hogy a bérelt kisteherautó sofőrje a torontói járókelők közé hajtott.

A rendőrfőnök kiemelte, "az incidens határozottan szándékosnak tűnik", majd hozzátette: továbbra sem ismert a gázolás gyanúsítottjának indítéka. Egyben megerősítette a CBC kanadai hírtelevízió korábbi közlését, miszerint az őrizetbe vett gyanúsított a 25 éves Alek Minassian. Mint mondta, a torontói külváros, Richmond Hill lakója nem szerepelt a rendőrség nyilvántartásában.

A rendőrfőnök elmondta azt is, időközben az áldozatok egyike belehalt sérüléseibe, így tízre növekedett a halottak száma az incidensben, amelynek során egy bérelt kisteherautó járókelők közé hajtott a kanadai nagyváros Yonge utcáján. Hozzáfűzte, hogy a sérültek száma tizenöt. Korábbi közlések kilenc halottról és tizenhat sebesültről szóltak.

Justin Trudeau bevándorláspárti miniszterelnök közleményében "tragikus és értelmetlen támadásnak" nevezte a Torontóban történteket. "Mindannyiunknak biztonságban kellene éreznünk magunkat városainkban és közösségeinkben sétálva" – fűzte hozzá.

Időközben a CBC News hírtelevízió birtokába került egy videofelvétel a gyanúsított őrizetbe vételéről. A videón látható, ahogy az utca közepén álló gyanúsított ismételten előrántott egy fegyvernek látszó tárgyat, amit a feléje közelítő rendőrök felé tartott és azt kiáltotta, hogy "öljetek meg". Hírügynökségi beszámolókban nagyra értékelték azt a rendőrtisztet, aki önmérsékletet tanúsítva élve vette őrizetbe Alek Minassiant. Szakértők véleménye szerint a gyanúsított azt akarta, hogy a rendőrök végezzenek vele.

Nem emelik a terrorkészültség szintjét

Ralph Goodale közbiztonsági miniszter elmondta, a kanadai kormány egyelőre nem emelte a terrorkészültségi szintet. A tárcavezető szót ejtett arról is, hogy egyelőre nem tudni, az incidensnek van-e köze a világ hét legfejlettebb ipari országát tömörítő G7 csoport külügyminisztereinek Torontóban rendezett találkozójához.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére