Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Számos indiai kórház küzd a szabad ágyak és az oxigén hiányával

888.hu, MTI

2021.04.16. 07:30

A dél-ázsiai országban csütörtökön rekordszámú, több mint 200 ezer újabb koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a járvány második hullámában, amelynek góca a tehetős nyugat-indiai Mahárástra állam.

 

Az Egyesült Államok után a legtöbb koronavírus-fertőzöttet Indiában jegyezték fel, aminek szakértők szerint számos oka van, a kormány elbizakodottságától kezdve a vírus agresszívabb variánsaiig. A kormány szerint azonban a fertőzöttek számának drasztikus növekedése a fizikai távolságtartás hiányának tudható be.

Az ország két napja maximális kapacitáson állít elő oxigént, mégis behozatalra szorul, az egészségügyi minisztérium 50 ezer tonna oxigén importját tervezi.

„A helyzet szörnyű” – mondta a Nágpurban található állami kórház egyik tisztségviselője, mivel páciensek özönével szembesülnek, csakúgy, mint a szomszédos Gudzsarát állam és Újdelhi kórházai.

Kilencszáz ágyas kórház a miénk, de van körülbelül 60 várakozó páciens, és nincs szabad helyünk számukra”

– tette hozzá.

Mahárástra államban – ahol India pénzügyi fővárosa, Mumbai is található – szerda éjféltől vesztegzár lépett életbe.
A Reuters hírügynökségnek egy szemtanú elmondta, hogy az újdelhi Lok Najak (LNJP) kórházban, amely a koronavírus-fertőzötteket kezelő legnagyobb indiai intézmény, előfordul, hogy egy ágyon akár 2-3 beteg is osztozik egyszerre, és folyamatosan érkeznek az újabb fertőzöttek. Egy kórházi illetékes közölte: még tavaly sem szembesültek ilyen rossz helyzettel.

Indiában a csütörtöki hivatalos adatok szerint 200 739 újabb koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, eddig már több mint 14 millióan betegedtek meg az országban. Az elmúlt nyolc napban hétszer döntött rekordot az új fertőzöttek száma. Szerdáról a fertőzéshez köthető 1038 újabb halálesetet jelentettek, amivel 173 123-ra nőtt a fertőzés miatt elhunytak száma.

Bár a beoltottak számát tekintve a harmadik helyen áll globálisan, az 1,4 milliárd lélekszámú Indiának egyelőre így is csak a lakosság töredékét sikerült beoltania.

Újdelhi csütörtökön közölte, hogy a hatóságok a következő három napban döntenek a koronavírus elleni külföldi vakcinák vészhelyzeti alkalmazásáról. A TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint India moszkvai nagykövete azt mondta: még április vége előtt megérkezhetnek Indiába az első szállítmányok a koronavírus elleni Szputnyik V orosz védőoltásból.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére