Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Számos európai országban már szigorítanak a delta variáns feltűnése miatt

888.hu

2021.07.26. 14:35

Ezek az államok nem tartanak ott az átoltottság tekintetében, mint Magyarország.

 

Spanyolország

Radikálisan elkezdett emelkedni a fertőzésszám, amely már a januári járványügyi adatokat idézi. Egy hónap leforgása alatt 475 ezer új megbetegedést regisztráltak. Az országban jelenleg nincs érvényben szükségállapot, azonban az autonóm régiók már megkezdték a szigorításokat a számok csökkentése érdekében.

A Magyar Nemzet írta meg, hogy szigorították az éjszakai szórakozóhelyek működését. Galíciában negatív PCR-teszthez kötik a diszkózást, Valencia lakatot tett az összes ilyen típusú szórakozóhely ajtajára, máshol csak a belső tereiket záratták be, illetve

betiltották az állva mulatozást, azaz mindenkinek ülnie kell, aki szeretne résztvenni a spanyolországi éjszakai életben.

Valenciában újból bevezették az éjszakai kijárási tilalmat, Katalóniában szintén korlátozták az emberek szabad éjszakai mozgását: fél egytől, illetve egytől reggel hatig nem lehet az utcán tartózkodni.

Több spanyol autonóm közösségben az alkohol árusítását is betiltották este nyolc és reggel hat óra között (például Valenciában, Asztúriában és La Riojában), hogy ezzel is elejét vegyék a fiatalok éjszakai utcai, tengerparti italozásainak. Emellett ismét korlátozták a baráti és családi összejövetelek létszámát.

A legtöbb helyen ismét csak hat-tíz fő gyülekezhet nyilvánosan és privát térben is.

A múlt pénteken Németország magas kockázatú területnek nyilvánította Spanyolországot és Hollandiát a koronavírus-fertőzöttek nagy száma miatt – közölte a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI).

 


Franciaország:

A múlt héten jelentették be az országban a negyedik hullám megjelenését. Ezért újra bevezették a járványügyi korlátozásokat.

  • Oltásra kötelezik az egészségügyi és a szociális dolgozókat, valamint a tűzoltókat.
  • Kiterjesztik a koronavírussal szembeni védettséget igazoló dokumentum (oltási igazolás vagy 48 óránál nem régebbi negatív teszt) használatát a legalább 50 főt fogadó nyilvános helyekre (vendéglátóhelyek, kulturális intézmények, nagyobb üzletek, vonatok, kórházak, vásárok, fesztiválok).
  • Az igazolást megkövetelő helyeken a dolgozóknak is kötelező a koronavírus elleni védettségi igazolás (oltás vagy rendszeres tesztelés).
  • Az igazolást megkövetelő helyeken a maszkviselés nem kötelező, viszont a prefektúrák saját hatáskörben bárhol kötelezővé tehetik, akár kültéren is.
Az újonnan fertőzöttek száma a múlt héten mindennap 20 ezer felett volt, amire május eleje óta nem volt példa, s ami tízszerese a két héttel ezelőtti adatoknak.

A 67 millió lakosú Franciaországban az emberek 58 százaléka, 39 millió fő kapta meg a SARS-CoV-2 koronavírus okozta betegség (Covid-19) elleni védőoltás legalább egy adagját, 32 millió személynek pedig már befejeződött az oltási ciklusa, azaz mindkét vakcinaadagot megkapta.

 


Benelux államok

Belgiumban a közegészségügyi hatóság tájékoztatása szerint a múlt hét folyamán

átlagosan naponta 1407 új koronavírus-fertőzöttet vettek nyilvántartásba, 19 százalékkal többet, mint a megelőző héten.

Ugyanebben az időszakban naponta átlagosan egy ember halt meg a vírusfertőzés következtében, ez 50 százalékkal marad el az előző hét adataitól.

A belga kormány a delta vírusvariáns terjedésének megakadályozása érdekében korábban módosította az utazási szabályokat.

Az új, rendkívüli szabályozás szerint

ha valaki külföldről, járványügyi szempontból akár zöld, akár narancssárga, akár piros besorolású országból érkezik, és nincs teljesen beoltva, tíznapos karanténba kell vonulnia.

A karantén első és hetedik napján koronavírustesztet kell végeztetnie, és a karantént csak akkor hagyhatja el, ha a tesztjei negatívak.

Hollandiában ugyan közel ezerrel csökkent a napi átlagos fertőzöttszám, azonban a számok így is magasak: átlagosan 8821 ember tesztje bizonyult pozitívnak.

Egy hete Mark Rutte ügyvezető holland miniszterelnök hétfői sajtótájékoztatóján hibás döntésnek nevezte a koronavírus-járvány visszaszorítására korábban bevezetett rendkívüli intézkedések enyhítését, ami az azt követően megugrott fertőzésszám miatt

a bárok és éttermek újbóli, augusztus közepéig tartó éjszakai bezárásához

vezetett.

Luxemburgban az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a múlt hét folyamán valamelyest csökkent a járvány terjedése, a mutató száz alá csökkent. Hozzátették ugyanakkor, hogy

az új fertőzések legkevesebb 60 százalékáért a koronavírus brazil, gamma névre keresztelt variánsa a felelős.

 

Németország

Több mint két hónapos fokozatos esést követően a járványgörbe július elejétől ismét felfelé ível az országban, jórészt a koronavírus korábbinál fertőzőbb delta variánsának terjedése miatt. Helge Braun német kancelláriaminiszter szerint

az esetszámok jelenleg hetente 60 százalékos növekedést mutatnak, annak ellenére, hogy a lakosság csaknem felét teljesen beoltották.
Két hónapon belül százezerre is emelkedhet a fertőzöttek száma az országban. Azoknak pedig, akik nem oltatták be magukat, lehetséges, hogy nem lehet majd étterembe, moziba, esetleg stadionba menniük, tekintettel a nagyon magas kockázatra.

 

Ausztria

Az országban július 22-e óta az éjszakai szórakozóhelyeket csak azok látogathatják, akiket már beoltottak, vagy negatív PCR-teszttel rendelkeznek. Az eddig elfogadott gyógyulti státusz vagy az antigéngyorsteszt már nem lesz elegendő a belépéshez. A vendéglátásban és a rendezvényeken – a kontaktkutatás megkönnyítése érdekében – továbbra is megmarad a regisztrációs kötelezettség.


 

Csehországban a múlt hét óta szintén előzetes bejelentési kötelezettség terheli az ezernél több résztvevővel számoló tömegrendezvények szervezőit.

Az intézkedés célja, hogy következetesebben tudjuk ellenőrizni a résztvevőket, illetve az óvintézkedések betartását”

– jelentette ki Adam Vojtech egészségügyi miniszter. Szerinte az óvintézkedések betartásának szigorúbb ellenőrzésére azért van szükség, mert a koronavírusnak az utóbbi időben erősödő és nagyon veszélyesnek ítélt delta variánsa döntően a fiatalok körében terjed.

 


 

Montenegró

Bezárnak az éjszakai szórakozóhelyek és a diszkók Montenegróban augusztus 2-áig a kedvezőtlen járványhelyzet miatt”

– közölte Igor Galic, az ország közegészségügyi intézetének vezetője.

Hozzátette, hogy a belépéshez utána is szükség lesz negatív koronavírustesztre vagy oltási igazolásra.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Tiszavirág életű előválasztás, Karácsonynak nincs véleménye az őszödi beszédről

Tiszavirág életű előválasztás, Karácsonynak nincs véleménye az őszödi beszédről

A virginiai egyetem oktatója bocsánatot kért a hallgatóktól, amiért fehér, alkotmányellenességgel fenyeget egy esetleges baloldali kormányzás.

Jakab Péter szerint támadás érte az előválasztási rendszert

Igaz ugyan, hogy az összellenzék fél éve készül az előválasztásra, azonban úgy néz ki, mégsem sikerült nekik abszolválni a feladatot. A Jobbik elnöke „nagyon durva technikai támadásról” beszél.

Dobrev, Karácsony: még a sajátjaiknak is csak hazudni képesek a győzelemért

Dobrev, Karácsony: még a sajátjaiknak is csak hazudni képesek a győzelemért

A ma majdnem megindult előválasztást tegnap megelőzte a miniszterelnök-jelölti jelöltek start előtti nagyotmondó versenye, amelynek keretében továbbra is hülyének nézik saját szavazóikat.

Az elüldözött egyetem Budapesten

Az elüldözött egyetem Budapesten

Orbán Viktor újabb szamizdattal jelentkezett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére