Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szakértők szerint a zöldenergia-átállás túl gyorsan és túl drágán megy végbe Amerikában

888.hu

2022.06.24. 17:00

Joe Biden elnök korábban azt állította, hogy az Egyesült Államok a zöld energiára való „hihetetlen átmenet” közepén van, de a kritikusok szerint túl gyorsan tolja az országot a zöld energia felé, és közben felemeli az energiaárakat.

 

Csütörtökön a Fox News arról számolt be, hogy a Szövetségi Energiaszabályozási Bizottság (FERC) több jelenlegi és korábbi tisztviselője arra figyelmeztetett, hogy a demokraták lekapcsolják az amerikai villamosenergia-hálózatot a fosszilis tüzelőanyagokról, és a megbízható energiaforrásokat zöld energiára cserélik.

 

Amikor a FERC-ben voltam, úgy éreztem, hogy a legfőbb kötelességem, és a mi felelősségünk az ellátás biztonsága.”

– mondta a sajtónak.

Úgy gondolom, hogy a dekarbonizációt helyeztük előtérbe a megbízhatósággal szemben, és sajnos katasztrofális eseményekre lesz szükség ahhoz, hogy újrakalibráljuk a dolgokat, és újra a megbízhatóságra összpontosítsunk.”

– tette hozzá.

Chatterjee azt is megjósolta, hogy

az amerikaiak energiakimaradásokat tapasztalhatnak országszerte a következő hónapokban, ami tovább fokozza gazdasági gondjaikat, amelyeket a magas gázárak okoztak.

 

Kedden több energiaipari vezető mondta a The Washington Postnak, hogy a zöld energiára való gyors átállás rövid távon árthat az amerikaiaknak.

Ed Hirs, a Houstoni Egyetem energetikai közgazdásza szintén hangsúlyozta, hogy nem történt elegendő befektetés a zöld energiába ahhoz, hogy Amerika teljes mértékben meg tudja oldani az átállást.

 

Jennifer Granholm energiaügyi miniszter szerint:

 

Az igazság az, hogy amíg nemzetünk túlságosan az olajra és a fosszilis tüzelőanyagokra támaszkodik, addig újra érezni fogjuk ezeket az ársokkokat.”

 

Nem ez lesz az utolsó alkalom. Ha legközelebb háború lesz, amikor legközelebb világjárvány vagy egy hurrikán lesz, ezek a szélsőséges időjárási események, amelyeket átélünk – hatással lesznek a fosszilis tüzelőanyagokhoz való hozzáférésünkre.”

mondta Granholm.

 

Nemrég egyébként kiderült a miniszterről, hogy inkompetens a témában. Saját maga vallotta be, hogy

fogalma nincs, hogy az olajcégeknek mire van szükségük, hogy növeljék a termelést,
amivel nyilván csökkennének a rekord magas üzemanyagárak is.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére