Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szabályosan menekülnek a zsidók Párizs külvárosaiból a muszlim migránsok miatt

Bokor Gábor

2019.02.22. 17:08

Féltik a testi épségüket, ezért máshova költöznek.

Franciaországban egyre durvább antiszemita indíttatású támadások történnek: lassan kijelenthető, hogy napi rendszerességgel követnek el kisebb-nagyobb erőszakos tetteket a zsidó közösség tagjai ellen. Egyre többen vallják azt, hogy a bevándorlási hullám és annak hatásai következtében erősödött az antiszemitizmus Nyugat-Európában. 

Emiatt történt az, hogy az utóbbi időben egyre több, Párizs külvárosában élő zsidó család döntött úgy, hogy otthagyja a francia főváros vonzáskörzetét, amit elleptek a migránsok. 

Bár hivatalos adatok nincsenek arról, hogy eddig hány zsidó család költözött el a megszaporodott zsidóellenes támadások miatt, azonban az Ifop kutatócég igazgatója, Jerome Fourquet szerint az elmúlt 15 évben nagyon megemelkedett azon izraeliták száma, akik inkább elköltöztek az egyik legnagyobb no-go zónából, Seine-Saint-Denisből. Más negyedekben is hasonló a helyzet, Aulnay-sous-Boisban például korábban hatszáz zsidó család élt békességben, már azonban számuk 100-ra zsugorodott, Blanc-Mesnilben 300-ról szintúgy 100-ra, Clichy-sous-Bois-ban 400-ról 80-ra, La Courneuve-ben pedig 300-ról 80-ra csökkent a zsidó családok száma. 

Szisztematikusan üldözik a zsidókat Franciaországban

A Gaston Intézet számára készített felmérésben Dr. Guy Milliére megállapította, hogy az ország zsidó népessége a 2000-ben mért félmilliós számról 400 000 alá esett. A kivándorlók elsősorban Izraelbe, a kanadai Quebec tartományba, Londonba és az Egyesült Államokba települnek át. Graffitiket mázolnak a zsidó otthonok ajtajára, menekülésre biztatják a lakókat vagy puskagolyót küldenek nekik levélben.

Francois Pupponi, Sarcelles korábbi polgármestere a jelenségre úgy reagált, hogy ezek az emberek tudják, hogy már nem élhetnek úgy a korábbi lakóhelyükön, mint régen, ezért költöztek új helyre. Az amúgy szocialista színekben politizáló korábbi városvezető azonban tagadta, hogy megnövekedtek volna a zsidóellenes cselekedetek számai. 

Yonathan Arfi, az egyik francia zsidó szervezet alelnöke elmondta, hogy az erősödő antiszemitizmus miatt hagyta el a térséget a legtöbb izraelita.

Kedden este tüntetést is tartottak a megnövekedett antiszemitizmus miatt, a demonstráción megjelent Emmanuel Macron francia köztársasági elnök is. A megmozdulásra azután került sor, hogy ismeretlenek keddre a Quatzenheim zsidó temető több sírjára is horogkeresztet fújtak fel. 

A hivatalos adatok szerint tavaly 74 százalékkal növekedett meg az antiszemita incidensek száma az előző évhez képest.

Felpörgött Franciaországban az antiszemitizmus

2019. február 20. 09:08 Kedd este tízezrek tiltakoztak ellene. A köztársasági elnök, Emmanuel Macron kedd délután a Strasbourghoz közeli Quatzenheim zsidó temetőjében járt, ahol ismeretlenek keddre rengeteg sírt meggyaláztak, horogkeresztet festettek rájuk. Az antiszemitizmus elleni országos megmozdulást az ellenzék kezdeményezte tiltakozásul az ellen, hogy a hivatalos adatok szerint tavaly 74 százalékkal növekedett az antiszemita incidensek száma az előző évhez képest.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére