Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Svédországot is megszállta a Soros-lobbi

Nagy Gábor

2019.02.25. 10:00

A svédországi bevándorlásellenes erõk szerint a néppárti politikusok azért támadják hevesen Magyarországot, mert Soros György szövetségeseinek számítanak.

Liberális Soros-lobbistákként jellemezték a Magyar Hírlapnak azokat a politikusokat a svédországi bevándorlásellenes erők, akik az elmúlt napokban hevesen kritizálták a Fideszt és a magyar kormányfőt, Orbán Viktort.

Az Európai Néppárton (EPP) belül több svéd politikus is nekiment a magyar kormánypártnak – mondván: az „alapvető kérdésekben” megy szembe az EPP alapelveivel.

A néppárti politikusok egytől egyig az elfogulatlannak egyáltalán nem nevezhető, Soros Györgyhöz annál inkább köthető Freedom House (FH) nevű jogvédő szervezet jelentésére hivatkoztak. Hogy az FH jelentéseit készpénznek veszik Svédországban, egyáltalán nem meglepő, hiszen néppárti svéd képviselők is (Ulf Kristersson, Peter Kullgren) szerepelnek azon a néhány éve kiszivárgott listán, amelyen Soros György szövetségesei szerepelnek.

A lapnak nyilatkozó bevándorlásellenes politikusok – bár nem kívánnak beleszólni az EPP ügyeibe – nem értenek egyet a támadásokkal.

Björn Söder, a Svéd Demokraták (SD) parlamenti képviselője úgy fogalmazott: az SD nem avatkozik bele az EPP belügyeibe, ha van okuk érdemben bírálni a magyar kormánypártot, akkor tegyék meg, mindenesetre a jelenlegi kritikák inkább a bevándorláspárti baloldal politikai kampányának a részei, amit sajnos a svéd néppártiak is, úgy tűnik, fenntartások nélkül támogatnak.

Gustav Kasselstrand, az Alternatíva Svédországnak (AfS) elnöke pedig azt mondta: az Európai Néppárt a konzervatív pártjait már régen meggyengítette. Igen tiszteletreméltónak nevezte – és sok sikert kívánt hozzá –, hogy a Fidesz megpróbálja „megfordítani a hajót”, de mára – néhány kivételtől eltekintve – az EPP egy

gyáva és liberális csoporttá vált, amely átvette a balliberális világnézetet, a baloldal és George Soros érdekeit képviseli”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére