Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Skóciában Istent már lehet szidni, Allahot viszont nem

Békési Marcell

2020.05.09. 18:00

Illetve de, csak 7 év börtön jár érte. Sok skót szerint így is megéri, és tiltakozásul Koránt kezdett égetni.

Kevesen gondolták volna, hogy az első ország, amely bevezeti – Orwell után szabadon – a gondolatbűn fogalmát, az Skócia lesz, nem valamelyik Benelux- vagy Skandináv állam, de úgy tűnik, tévedtünk.

Skóciában ugyanis, ahogy egy bíró megfogalmazza, nem mindegy, hogy „miért” kiabálsz rá a meleg szomszédodra, miközben csörömpölve teszi ki a kukáját, hogy „Rohadt k888csög, hajnali négy van”:

• Hogyha azért, mert hajnal van, és te mérges vagy rá: nem gáz.
• Hogyha azért, mert homoszexuális, és hajnal van, és te mérges vagy rá: fegyház.

Hogy egy külső szemlélő ezt honnan tudja eldönteni?

Jó kérdés. A tisztelt bíróság valószínűleg abból, hogy milyen politikai előéleted van, például nem vagy-e esetleg fehér és heteroszexuális fasiszta náci.

Tavaly már a bevándorlóknak is készített a kormány hivatalos tartán mintát (skót kocka) az iszlám színeiben.

A másik példa is szemléletes: ha egy kerekesszékes elállja az utad, rákiabálhatsz, hogy “Takarodj innen!”, de ha azért kiabálod ezt, mert kerekesszékes, nem azért, mert az utadban van, akkor nagy bajban vagy.

Honnan mondja majd ezt meg a bíró, hogy mit gondolt a vádlott a kijelentés pillanatában? *misztikus*

(Más kérdés, hogy nyilván nem mondjuk egy kerekesszékesnek, meg igazából senkinek sem, hogy takarodjon az útból.)

A skótok mindenesetre bíznak bíróik gondolatolvasó képességében, mivel április 24-én pénteken egy gigantikus méretű törvényjavaslatban – melyben az összes periférián lévő elnyomott demográfiai réteget tételesen felsorolják – a parlament új szintre emelte a „gondolatbűn” fogalmát, innentől ugyanis

nem azért kapsz büntetést, amit mondasz vagy teszel, hanem azért, amit közben gondolsz.

Vagyis magyarra fordítva: büntetést kapsz, hogyha szidod egy muszlim anyját, de nem büntetnek meg egy muszlimot, hogyha szidja egy skót anyját.

Mohamed a 7. századi Medinában még a lovaglást is tiltotta a nőknek, jó kérdés mit szólna a brit „rendőrségi hidzsábhoz”.

Egyébként a törvény indoklása szerint nem valami új dolgot vezetnek be, hanem csak az 1834-es blaszfémiát büntető törvényt „terjesztették ki”, „modernizálták” úgy, hogy az „reflektáljon modern társadalmukra”.

Ennek első lépése volt magának az istenkáromlásnak a dekriminalizálása – ezt fontos volt hangsúlyozni, hogy Istent nyugodtan lehet szidni – nagyjából 386 különböző egyéb vallási, nemi, szociális kisebbségi csoport istenségeit vagy dogmáit viszont nem lehet. Ez a „szóbeli erőszak” viszont mostantól büntetendő.

Úgyhogy ebben egyet kell értenünk, az érv tényleg valid: az új liberális egyház ugyanúgy bünteti dogmáinak elvetését, mint annak idején az inkvizíció tette a katolikus dogmákkal.

Skóciában zord a táj.

Az egész internet elsuhant a hét legfontosabb híre mellett: Skóciában teljes értékű szavazati jogot kaptak a bevándorlók

A skót parlament a koronavírus-para alatt suttyomban átnyomott egy törvényt, mely örökre megváltoztathatja a skót történelmet. Még állandó lakhellyel nem, csak menedékjoggal rendelkezők is részt vehetnek mostantól az országgyűlési választásokon. Legálisan importálhat mostantól magának a kormány szavazókat. A demokrácia Skóciában meghalt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére