Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Svédországban tízszer nagyobb az esélye annak, hogy szitává lõnek

Bokor Gábor

2018.05.14. 11:45

Egy új jelentés szerint Európán belül Svédországban van a legnagyobb esély arra, hogy valakit a bandaháborúk miatt lelõjenek.
STOCKHOLM, 11:45

Egy új jelentés szerint Európán belül Svédországban van a legnagyobb esély arra, hogy valakit a bandaháborúk miatt lelőjenek.

A Dagens Nyheter által szemlézett kutatás azt vizsgálta, mennyivel több 15 és 29 év közötti embert ölnek meg Svédországban az utcai harcokban, mint a többi vizsgált országban.

A kutatókat is megdöbbentették az eredmények, hiszen kiderült, a bűnözési statisztikák messze rosszabbak, mint azt eddig sejtették. Kimutatták, hogy a svédeknél tízszer nagyobb az esélye annak, hogy valakit lelőnek, mint Németországban és hatszor nagyobb, mint Nagy-Britanniában.

Manne Gerell svéd kriminológus is részt vett a kutatásban. Elmondása szerint az elmúlt tíz évben sokkal több lett a lőfegyverrel elkövetett bűncselekmény az országban. Az utóbbi esztendőkben sokat romlott a közbiztonság, az utcákat ellepték a gyakran bevándorlókból álló bandák, akik sokszor így rendezik le a nézeteltéréseiket.

A legtöbb lövöldözés a nagyvárosok no-go zónáiban történik, itt a fegyveres bűncselekmények száma többszöröse a békés városrészekben elkövetett események számainál. A statisztikák alapján a dél-svédországi Malmőben a legrosszabb a helyzet.

A svéd migránsminiszter tárt karokkal várja a terroristákat

Alice Bah Kuhnke svéd kulturális miniszter szerint a skandináv országnak vissza kell fogadnia és integrálnia kell azokat az embereket, akik az Iszlám Állam soraiban harcoltak, és onnan tértek vissza az északi országba.

A kutatás rámutatott, hogy a fegyveres támadások többségét olyan eszközökkel követik el, melyeket külföldről csempésztek be az országba. Goran Glamocanin professzor az év elején azt mondta, hogy a legnagyobb kereslet a lőfegyverekre Európában belül Svédországban van.

A svéd állapotokat leginkább Helsingborg esete szemlélteti, ahol egy év alatt 300 százalékkal több fegyveres bűncselekmény történt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nyílt levélben fordult Karácsonyhoz a kárpátaljai újságíró

Nyílt levélben fordult Karácsonyhoz a kárpátaljai újságíró

A cikkben változtatás nélkül közöljük Varga Ádám, a Pesti Srácok újságírójának nyílt levelét.

Lengyel nagykövet: megállapodás született az EU-ban az orosz olaj árplafonjáról

Az Európai Unió tagországai előzetesen megállapodtak a tengeren szállított orosz olaj hordónkénti árplafonjáról, amely 60 dollár lesz – erről tájékoztatta az újságírókat Andrzej Sados, Lengyelország Európai Unió mellé rendelt állandó képviseletének vezetője pénteken.

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Egy temetőben is vidámabb a hangulat, mint a tegnap este a német válogatott öltözőjében volt A Nationalelf 4-2-re verte Costa Ricát, ám ez kevés volt, 2018 után újra a csoportkörben búcsúzott a világbajnokságtól. A Bild kínos részletességgel számolt be a német búcsúról. A brüsszeli marokkóiak pedig újra tüzesen ünnepelték, hogy a számukra otthont biztosító Belgium csapata kiesett. 

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Cirkovcében a Cirkocve-Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén.

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére