Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Svéd választások: lejtmenetben a baloldal

Bokor Gábor

2018.08.21. 19:15

A közvélemény-kutatások szerint a nyitott határok mellett kampányoló svéd Szociáldemokrata Párt tagjai a történetük leggyengébb eredményére készülhetnek a szeptember 9-i választásokon.

Szeptemberben választások lesznek Svédországban, ahol a jelenlegi baloldali svéd vezetés az eddigi leggyengébb eredményére számíthat. Ez annak is köszönhető, hogy a Szociáldemokrata Párt nyíltan kiáll a bevándorlás mellett, míg a lakosság egyre nagyobb része elutasítja azt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a bevándorlásellenesek egyre népszerűbbek. Érdekes, hogy a bevándorlásellenesek egy része korábban pont a baloldali Szociáldemokrata Pártot támogatta. 

A svéd migránsminiszter tárt karokkal várja a terroristákat

Alice Bah Kuhnke svéd kulturális miniszter szerint a skandináv országnak vissza kell fogadnia és integrálnia kell azokat az embereket, akik az I...

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a bevándorlásellenes pártnak olyan nagy tábort sikerült maga köré gyűjtenie, mely alapján lehetséges, hogy végül Svéd Demokraták nevű formáció lesz a második legerősebb erő a szeptember 9-i választásokon.

Az Aftonbladet beszámolója szerint úgy tűnik, hogy továbbra is a Stefan Löfven vezette kormánypárt maradhat majd hatalmon, azonban a parlamenti mandátumszámuk igencsak lecsökkenhet. 

Míg 2010-ben 30,7 százalékot kaptak, addig a párt támogatottsága jelenleg mindössze 24,6 százalékon áll – állítja az Inizio kutatócég. Emiatt arra kényszerülhetnek, hogy a liberális Zöld Párttal, vagy a szélbalos Baloldali Párttal lépjenek majd koalícióra.

Az Inizio szerint míg a bevándorlásellenes Svéd Demokraták négy éve 12,9 százalékot szereztek, támogatottságuk most a 19 százalékot súrolja. Jimmie Akesson, a párt első embere különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy tájékoztassa a szavazóit, milyen negatív hatásai vannak az illegális bevándorlásnak. 

Akessonnak az EU-ról is megvan a véleménye: egy korábbi interjújában azt mondta, hogy az EU nem a megfelelő mód az európai együttműködésre. A párt két másik tagja pedig egyenesen azt közölte, hogy céljuk az unióból való kilépés, mivel nem akarnak olyan vezetőket, akiket senki nem választott meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére