Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Svéd baloldali politikus: az iszlám törvénykezés fontosabb, mint a svéd

Bokor Gábor

2018.09.08. 21:50

Döbbenetes nyilatkozat egy nappal a választások elõtt.

Vasárnap tartják a választásokat Svédországban. Erről már több összefoglaló anyagot is olvashattatok nálunk. A Svéd Szociáldemokraták nevű baloldali párt a választások előtt érezte, hogy csúfos kudarc vár rá, ezért az egyik képviselője megpróbált rámenni a korábbi bevándorlók és leszármazottjaik szavazataira. 

A meg nem nevezett politikus azzal sokkolta a közvéleményt, hogy részletesen kifejtette, a skandináv országban már fontosabb az iszlám törvénykezés, mint a svéd jog. 

Az ügyből akkora botrány lett, hogy kirúgták a politikust és nem is indulhat a párt színeiben a vasárnapi megmérettetésen. A politikus a dél-svéd Karlshamnban indult volna, azonban akkora volt az iszlámmániája, hogy az már a szocdemek gyomrát is megfeküdte. 

Egy burkáról szóló vitában mondta ezt korábbi párttársunk, természetesen elhatárolódunk tőle"

– mondta Per-Ola Matsson, a párt karlshamni vezetője. 

Minden, amit tudnod kell a svéd választásokról

Vasárnap, szeptember kilencedikén tartanak választásokat a régebben még a jóléti államáról, ma már katasztrofális bevándorlási politikájáról ismert Svédországban. Kik a főbb szereplők? Miket ígérnek? Mit mutatnak jelenleg a közvélemény-kutatások? Ezekre mind kitérünk. Hogyan is működik a svéd rendszer? A svédországi parlamentbe, a Riksdagba 349 parlamenti képviselő jut be.

A pártot alig pár napja rázta meg egy hasonló botrány: a savsjői választókerületben az iszlám vallású migránsok szavazatainak a besöprése érdekében a szociáldemokrata képviselőjelölt nyílt hazugságkampányba kezdett. A politikus a Szociáldemokrata Párt által működtetett Facebook-oldalon közzétett egy arab nyelvű kampányszöveget, melyben az állt, hogy ha nem a baloldal fog kormányt alakítani, akkor Svédországban zavargások fognak kitörni az őslakosok és a muszlim arabok között.

Az arab nyelven leírt posztban részletesen kifejtette, hogy egy jobboldali győzelem esetén

  • bezárják az ország összes mecsetét és iszlám vallási iskoláját,
  • betiltják a hagyományos muszlim öltözetet,
  • a halal étkezést,
  • és végül ki fogják toloncolni a migránsok nagy többségét.

Az esetből óriási botrány lett, a hazugságkampányt kénytelen volt elítélni Stefan Löfven jelenlegi szociáldemokrata svéd kormányfő is, aki közölte, hogy a savsjői jelölt bejegyzése nem tükrözi a párt hivatalos álláspontját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére