Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Svájc magához csatolná Ausztria egyik tartományát

Pörge Béla

2019.09.20. 21:48

A területi változás a helyieknek sem lenne ellenére.

Ausztria legnyugatabbi (és egyben leggazdagabb) tartományát, Vorarlberget nézték ki maguknak a svájciak. Az ötlet nem egészen új, száz évvel ezelőtt, az első világháború után Vorarlberg lakosainak 81 százaléka szerette volna, ha a tartományt Svájchoz csatolják, ám végül erre nem került sor, ami a kor viszonyait ismerve nem meglepő: hárommillió magyart sem kérdezett meg senki arról, hogy szeretnének-e Magyarország határain kívül élni.

Fotó: AFP

Ezúttal St. Gallen kanton tanácsa vetette fel, hogy Vorarlberg lehetne Svájc 27. kantonja. Az indoklás szerint a két területi egység lakóinak közös a nyelve és a kultúrája is, így adja magát, hogy egy országban kellene élniük – írja a Kronen Zeitung.

Egy nem reprezentatív felmérés szerint Vorarlberg mai lakóinak 65 százaléka nem bánná, ha a tartomány egyesülne Svájccal.

Hiába a kétoldali szándék a terület országváltására, ez a mai Európában szinte elképzelhetetlen: a kontinens vezető politikusai mindennél fontosabbnak tartják a status quo fenntartását az etnikai viszonyoktól függetlenül, erre az elcsatolt magyar területek mellett példaként szolgál még – a szintén Ausztriát érintő – Dél-Tirol, Katalónia, Skócia esetleg Észak-Írország.

Persze semmi sem lehetetlen! A Krím félsziget országváltását ugyan senki nem ismeri el, Koszovó függetlenségét már sokkal többen támogatják, így akár egy békés úton lerendezett osztrák-svájci területcsere sem kizárt, noha nagyon meglepő lenne.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trump: „Hillary megőrült!”

Trump: „Hillary megőrült!”

Donald Trump amerikai elnök vasárnap élesen bírálta Hillary Clinton volt külügyminisztert, volt elnökjelöltet azért, mert orosz érdekek szolgálatában állónak nevezett két elnökjelölt-aspiránst.

Tévhitek a klímaváltozásról: Az új világ = sivatag és csótányok?

Tévhitek a klímaváltozásról: Az új világ = sivatag és csótányok?

Rengeteg közhely és tévhit kering a klímaváltozással kapcsolatban mindkét oldalról. Új cikksorozatunkban megvizsgáljuk, hogy ezek vajon mennyire igazak, mit gondol ezekről a tudomány.

„A Jobbik méltatlanná vált a magyarság képviseletére”

Nincs többé keresnivalója a Corvin közben sem a Jobbiknak, sem Jakab Péter frakcióvezetőnek, aki a parlament lépcsőjén Gyurcsány Ferenccel esküdözött, és Dobrev Klárával állt egy színpadra – jelentette ki Pongrátz András Corvin-közi 56-os szabadságharcos, akinek a közleményét Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke juttatta el vasárnap az MTI-hez.

Ő nyerte a 12. Nemzeti Vágtát

Az idén is Nagy Arnold, Temerin lovasa nyerte a Nemzeti Vágta döntőjét Fantázia nevű lován, akárcsak tavaly.

Nyolc király hely Szegeden

Nyolc király hely Szegeden

Szeged a Dél ékszerdoboza, ehhez nem fér kétség. Az Alföld leggyönyörűbb és legharmonikusabb városa. Lokálpatrióta sorozatunk következő részében Szegedet vettük górcső alá, mégpedig gasztro szempontból.

Varga Mihály: Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna

Varga Mihály: Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna

A gazdasági lassulás egyre inkább eléri Kelet-Közép-Európát, a magyar gazdaság már megtette a lépéseket a várható gazdasági lassulás ellen.

Trócsányi: Brüsszel jegeli a balkáni bővítést

Trócsányi: Brüsszel jegeli a balkáni bővítést

Brüsszel jegeli a balkáni bővítést és amennyiben késleltetik az integrációt, más hatalmi centrumok szereznek befolyást a térségben – írta Trócsányi László, európai parlamenti képviselő vasárnap a magyarnemzet.hu oldalon, annak kapcsán, hogy az Európai Unió tagállamai­nak nem sikerült megegyezniük Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére