Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Súlyos fertõzések terjednek a migránsok között

Forisek Ádám

2018.06.07. 07:18

Katasztrófával fenyeget a helyzet a Balkánon.

A szerda esti Híradóban azt jelentették Belgrádból, hogy a balkáni helyzet katasztrófával fenyeget.

A szerb fővárosba naponta mintegy száz illegális bevándorló érkezik, és mindannyian Bosznia felé mennek tovább. A hétvégén is 350 újabb illegális bevándorló jutott be Boszniába, ezért a helyi belügyminisztérium nyomozza, hogyan juthattak be országukba ennyien a megerősített határvédelem ellenére. Főként afganisztáni és pakisztáni migránsokról van szó.

Az elmúlt hetekben főleg a török-görög szárazföldi határon nőtt meg látványosan az illegális bevándorlók száma, de most már az Égei-tengeren is egyre több csónakot indítanak útnak az embercsempészek. Nagyjából 1 millió forintnak megfelelő összegért hozzák el az ázsiai és afrikai migránsokat Szerbiába.

A csatorna tudósítója azt közölte, hogy a horvát-szlovén határon is újabb incidens történt. Egy migráns rúddal támadt rendőrre, és csak úgy sikerült feltartóztatni, hogy a rendőr a fegyverével a földbe lőtt.

A bevándorlási hullámot tehát egyelőre nem sikerül megfékezni, és ami ennél is aggasztóbb, hogy a migránsok közt súlyos fertőzések terjednek, köztük rühesség és tetű. Ezt a boszniai egészségvédelmi miniszter is megerősítette.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére