Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Strache: kevesebb EU kell a tagországoknak

Sümeghi Lóránt

2018.06.07. 18:38

Az osztrák alkancellár csütörtökön egy berlini tanácskozáson hazája júliusban kezdõdõ soros EU-elnökségével kapcsolatban elmondta, "kevesebbet, de hatékonyabban" elvét kell érvényesíteni az Európai Unió (EU) fejlesztésében.

Hans-Christian Strache a Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság Europaforum című rendezvényén tartott előadásában kiemelte, hogy az EU nem alakulhat szövetségi állammá, takarékosabban kell működnie és csak azokra a területekre szabad összpontosítania, amelyeken leginkább szolgálja tagjait. Így a többi között el kell érni, hogy

  • egy rotációs rendszer bevezetésével csökkenjen az Európai Bizottság létszáma,
  • az Európai Parlament esetében meg kell szüntetni a testület két székhelye (Strasbourg, Brüsszel) közül az egyiket,
  • a Frontex határ- és partvédelmi ügynökséget pedig az EU külső határát tízezer emberrel védelmező szervezetté kell fejleszteni.
Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke arról is beszélt, hogy Ausztria elutasítja a menekültek tagországok közötti kötelező elosztását.

Kiemelte, hogy véget kell vetni a Törökországgal folytatott csatlakozási tárgyalásoknak, mert az EU nem bírná feldolgozni, ha tagjai közé kerülne egy nem európai ország. A tagság helyett különleges partneri kapcsolatot kell kialakítani Törökországgal. A Balkán nyugati térségének államait viszont be kell vonni az uniós integrációba, ezeknek az országoknak előbb-utóbb a közösség tagjaivá kell válniuk – mondta az osztrák alkancellár. A többi között arról is beszélt, hogy

Ausztria semleges országként dolgozni akar az EU és Oroszország kapcsolatának javításán." 

Elmondása szerint a párbeszédet folytatni kell, és középtávon vagy hosszabb távon meg kell haladni a szankciók politikáját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére