Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Spanyolország követeli, hogy az EU lépjen ki az energiaügyi szerződésből

888.hu

2022.06.22. 17:20

Spanyolország az első ország, amely nyilvánosan a szerződésből való kilépést követeli.

 

Spanyolország kedden követelte az EU-tól, hogy lépjen ki egy olyan energetikai beruházási szerződésből, amely szerinte veszélyezteti a blokk éghajlati céljait.

Teresa Ribera miniszterelnök-helyettes a Politiconak elmondta, hogy az Energia Charta Szerződés (ECT) reformjáról folytatott 14 tárgyalási forduló – többek között a szén, az olaj és a gáz fedezetének fokozatos megszüntetésére irányuló uniós javaslatról – egyértelművé tette, hogy az erőfeszítések

nem fogják biztosítani az ECT összehangolását a Párizsi Megállapodással és az európai zöld megállapodás célkitűzéseivel.”

 

„Egy olyan időszakban, amikor a tiszta energiára való átállás felgyorsítása minden eddiginél sürgetőbbé vált, itt az ideje, hogy az EU és tagállamai kezdeményezzék az ECT-ből való összehangolt kilépést.” – mondta.

Ezzel Spanyolország lett az első ország, amely nyilvánosan a szerződésből való kilépésre szólított fel.

Az ECT lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy zárt bíróságok előtt pereljenek be államokat a kormányzati politika változása miatt elmaradt bevételeikért. Ez a közelmúltban néhány ország – köztük Hollandia – ellen vezetett pereskedéshez a szénszállítási politika miatt.

 

Több ország, köztük Spanyolország és Franciaország már korábban felszólította az Európai Bizottságot, hogy készítsen jogi tanácsot a paktumból való kilépésről, amely tartalmaz egy záradékot, amely szerint az országok még 20 évvel a kilépésük után is perelhetők.

Az 54 országot tömörítő egyezmény tagjai pénteken találkoznak, hogy hivatalosan is lezárják a reformtárgyalásokat. Két uniós tisztviselő a Politiconak elmondta, hogy az EU javaslata a fosszilis tüzelőanyagok védelmének 10 év alatt történő fokozatos megszüntetéséről továbbra is vita tárgyát képezi – bár Japán ellenzi ezt.

Az uniós tagállamok nevében tárgyaló Bizottság várhatóan ekkor jelenti be Európa válaszát a folyamatra.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Burleszk: a DK Orbánt célozta habos tortával, de saját magát találta el

Burleszk: a DK Orbánt célozta habos tortával, de saját magát találta el

Nagy lehet a baj a baloldalon, talán még annál is nagyobb. Az igazmondás krónikus hiányának mérgező széruma annyira átjárta a főkolomposok és a nekik megfelelni akaró beosztottak lelkét, hogy egyszerűen képtelenek ebből a helyzetből kilépni. Őszintén beszélni. Legalább önmagukkal.

Orbán Viktor: Célunk a béke!

A miniszterelnök Madridból üzent.

Kemény Dénes a 888-nak: Jobbak vagyunk az olaszoknál, de csak a meccs végén örülhetünk

Kemény Dénes a 888-nak: Jobbak vagyunk az olaszoknál, de csak a meccs végén örülhetünk

A lányok sikeréből is erőt meríthetnek a férfiak. A budapesti vizes vb-n magabiztos játékkal verte Ausztráliát a magyar női vízilabda-válogatott, és ezzel az elődöntőbe jutott. A férfiaknak ma este Olaszországot kell legyőzni az elődöntőbe jutáshoz. A 888.hu Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitánnyal beszélt az esélyeinkről.

Orbán Viktor fent, ők lent

Orbán Viktor fent, ők lent

Aki látta hétfőn az Országgyűlés napirend előtti felszólalásait az bizonyosan rájött, hogy miért Orbán Viktornak hívják Magyarország miniszterelnökét.

Karácsony Gergely elszólása: a budapesti lakásokban csökkenteni akarják a fűtést télen

Karácsony Gergely elszólása: a budapesti lakásokban csökkenteni akarják a fűtést télen

Magyarázkodni akart Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, miután kiderült, hogy Brüsszel utasítására lejjebb veszik a világítást, nyáron a klímát, télen a fűtést a közintézményekben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére