Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Spanyolország követeli, hogy az EU lépjen ki az energiaügyi szerződésből

888.hu

2022.06.22. 17:20

Spanyolország az első ország, amely nyilvánosan a szerződésből való kilépést követeli.

 

Spanyolország kedden követelte az EU-tól, hogy lépjen ki egy olyan energetikai beruházási szerződésből, amely szerinte veszélyezteti a blokk éghajlati céljait.

Teresa Ribera miniszterelnök-helyettes a Politiconak elmondta, hogy az Energia Charta Szerződés (ECT) reformjáról folytatott 14 tárgyalási forduló – többek között a szén, az olaj és a gáz fedezetének fokozatos megszüntetésére irányuló uniós javaslatról – egyértelművé tette, hogy az erőfeszítések

nem fogják biztosítani az ECT összehangolását a Párizsi Megállapodással és az európai zöld megállapodás célkitűzéseivel.”

 

„Egy olyan időszakban, amikor a tiszta energiára való átállás felgyorsítása minden eddiginél sürgetőbbé vált, itt az ideje, hogy az EU és tagállamai kezdeményezzék az ECT-ből való összehangolt kilépést.” – mondta.

Ezzel Spanyolország lett az első ország, amely nyilvánosan a szerződésből való kilépésre szólított fel.

Az ECT lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy zárt bíróságok előtt pereljenek be államokat a kormányzati politika változása miatt elmaradt bevételeikért. Ez a közelmúltban néhány ország – köztük Hollandia – ellen vezetett pereskedéshez a szénszállítási politika miatt.

 

Több ország, köztük Spanyolország és Franciaország már korábban felszólította az Európai Bizottságot, hogy készítsen jogi tanácsot a paktumból való kilépésről, amely tartalmaz egy záradékot, amely szerint az országok még 20 évvel a kilépésük után is perelhetők.

Az 54 országot tömörítő egyezmény tagjai pénteken találkoznak, hogy hivatalosan is lezárják a reformtárgyalásokat. Két uniós tisztviselő a Politiconak elmondta, hogy az EU javaslata a fosszilis tüzelőanyagok védelmének 10 év alatt történő fokozatos megszüntetéséről továbbra is vita tárgyát képezi – bár Japán ellenzi ezt.

Az uniós tagállamok nevében tárgyaló Bizottság várhatóan ekkor jelenti be Európa válaszát a folyamatra.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Scholz szerint a NATO-val kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerfenéken kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Azt viszont nem tudta elmondása szerint, hogy mennyi jött.

A szankciópárti európai baloldal az EP-ben mindent megtett, hogy megakadályozza a megegyezést

Az Európai Bizottság végre elfogadta Magyarország nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési tervét, amely 5,8 milliárd euró folyósítása előtt nyithatja meg az utat.

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Baj van a hölgyekkel. S még mielőtt a feministák megköveznének, gyorsan leszögezem, leginkább a kiemelkedő labdarúgó eseményeken. Mint például a katari világbajnokság, ahol – például – az angol válogatottat elkísérő feleségek, élettársak és barátnők mintegy 10 millió forint értékben piáltak a szállásukat biztosító tengerjárón. Csoda, hogy a címlapokra kerültek? Persze nem csak a rossz oldalukat mutatják a lányok, asszonyok. Annál is inkább, mert legtöbbjük nem éppen hétköznapi bombázó. Összeállításunkban róluk mutatunk be néhány felvételt. S előre is elnézés kérünk, mert biztosan kihagytunk néhány olyan hölgyet, aki biztosan megérdemelte volna, hogy a legjobbak, legszebbek között kapjon helyet.

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök arra figyelmeztette a briteket, hogy ne kritizálják túlságosan a világbajnokság házigazdáit, Katart, mivel az arab nemzet gyakran befektet az Egyesült Királyságban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére