Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Spanyolország is megelőzte Kínát

MTI

2020.03.25. 16:38

Már most több spanyol halt meg a járványban, mint kínai összesen, annak ellenére, hogy jóval kevesebben fertőződtek meg.
Spanyolországban már többen haltak meg koronavírus-fertőzés következtében, mint Kínában

– derült ki a spanyol egészségügyi minisztérium szerdán közölt adataiból.

A halálos áldozatok száma jelenleg 3434 fő, egy nap alatt 748-cal növekedett. A vizsgálatok eddig több mint 47 ezer esetben igazolták a fertőzést, közülük több mint 7900-at az elmúlt 24 órában diagnosztizáltak.

Egyre növekszik a gyógyultak száma is, már 5367 kórházi kezelést kapott páciens épült fel.

Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója napi madridi sajtótájékoztatóján a modellszámításokra hivatkozva azt valószínűsítette, hogy a járvány most, ezekben a napokban tetőzik.

Az egészségügyi és szociális intézményekben továbbra is gondot jelent a védőfelszerelések, orvosi maszkok, kesztyűk, köpenyek nagy mennyiségű utánpótlása.

Miguel Villarroya, a hadsereg vezérkari főnöke bejelentette: Spanyolország a NATO segítségét kérte a védőeszközök beszerzéséhez a szervezet Katasztrófaelhárítási Koordinációs Központján keresztül.

A dél-európai ország ezekből az egészségügyi felszerelésekből több szállítmányt kapott és vár is még Kínából, a legutóbbi vásárlás értéke 432 millió euró – tájékoztatott Salvador Illa egészségügyi miniszter.

Spanyolország az Európai Unió segítségére is számíthat

– mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az El País című napilapnak adott interjújában.

Twitter-oldalán pedig részletesebben is kifejtette, hogy két hét múlva a spanyol kórházakban lehetnek azok az egészségügyi felszerelések, amelyek uniós közbeszerzése folyamatban van.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére