Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sötét napok várnak Európára az energiaválság miatt

888.hu

2022.10.13. 15:00

Szó szerint.

 

Az uniós országok azon lépése, hogy Vlagyimir Putyin elnököt az Ukrajna elleni háborúja miatt a nyersolajimport leállításával még az idén szankcionálják, egy kísérlet arra, hogy »megfizettessék« a Kremllel a megszállást.”

– mondta nemrégiben Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. Bár ez visszafelé sült el, ugyanis a Kreml bevétele több tízmilliárd dollárral nőtt, mert az energiaárak hiperinflálódtak, illetve Ázsiában új vevőket találnak.

Az EU vezetői folyamatosan nyitnak az energiában gazdag országok felé, bár a világszerte korlátozott szabad kapacitás kihívást jelenthet számukra az energiaimport növelése.

 

Monica Malik, az Abu Dhabi Commercial Bank vezető közgazdásza hétfőn a washingtoni Institute of International Finance által rendezett energiabiztonsági panelbeszélgetésen elmondta, hogy az öbölmenti államok, Bahrein, Kuvait, Omán, Katar, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek nem lesznek képesek növelni a termelést az orosz olaj európai kiváltására.

Honnan fog Európa nyersolajat beszerezni, ha világszerte korlátozottak a szabad kapacitások?

 

Helima Croft, az RBC Capital Markets LLC ügyvezető igazgatója figyelmeztetett:

 

Úgy vélem, az elmúlt évtizedek legsúlyosabb energiaválságával állunk szemben.”

 

Az Oroszország elleni szankciók életszínvonal-válságot idéztek elő és ez arra kényszeríthet egyes uniós kormányokat, hogy a megfizethetőségre összpontosítsanak.

Az EU egyik vezető diplomatája elismerte:

 

Jólétünk alapja az Oroszországból érkező olcsó energia volt.”

 

Nagy gondban van Európa, a korlátozott globális kapacitások és a magasabb energiaköltségek csak még jobban megterhelik a térséget. Ezen a télen az egész blokkban áramkimaradások veszélye fenyeget, mivel az Oroszországból érkező energiaszállítmányok fogynak – és a külföldről érkező importot sem lehet gyorsan növelni.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére