Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Amerika, London, Párizs
 
 
 
 

Sorsdöntõ hetek elõtt áll az EU

Horváth József György

2016.06.13. 15:28

Sorsdöntõ hetek elõtt áll az Európai Unió, mert olyan fontos kérdésekben kell döntéseket hoznia, amelyek jövõjét és versenyképességét is alapvetõen meghatározzák - jelentette ki Szijjártó Péter hétfõn Prágában.
PRÁGA, 15:28

Sorsdöntő hetek előtt áll az Európai Unió, mert olyan fontos kérdésekben kell döntéseket hoznia, amelyek jövőjét és versenyképességét is alapvetően meghatározzák - jelentette ki Szijjártó Péter hétfőn Prágában.

A külgazdasági és külügyminiszter a cseh fővárosban a négy visegrádi ország és a Benelux-országok külügyminisztereinek találkozóján vesz részt. A miniszter szerint a legfontosabb kérdéseket a migrációs válság, a brit EU-tagságról szóló népszavazás, az Oroszország elleni szankciók, valamint a grúzok és az ukránok EU-vízummentességének ügye jelenti.

Ezekben az esetekben nem túl derűsek, sőt kifejezetten borúsak a kilátások"

- jegyezte meg Szijjártó Péter.

"Az Európai Bizottság javaslatai a migrációs válság megoldására abba az irányba mutatnak, hogy az EU továbbra is a vesztébe rohan, az Európai Bizottság továbbra is olyan elv alapján teszi meg a javaslatait, amely nyomán újabb milliós bevándorlási nyomás érkezhet az EU területére, holott végre arra volna szükség, hogy csökkentsük az EU-ra háruló nyomást" - fejtette ki a miniszter.

Magyarország Szijjártó Péter szerint továbbra is Ausztria külügyminiszterének javaslatát támogatja, aki arról beszélt, hogy a bevándorlókat nem is kellene beengedni az EU területére, hanem az EU-n kívül kellene meghozni a döntést arról, hogy ki jogosult a nemzetközi védelemre, s ki nem.

A második fontos téma, amelyben döntés fog születni, az az Oroszország elleni szankciók ügye. "Úgy néz ki, hogy fű alatt fog megszületni a döntés, és több ország kérése ellenére sem lesz politikai vita a kérdésről, holott szerintünk szükség volna rá, hiszen az EU-országok gazdaságaira rendkívül kedvezőtlen hatással van az ügy. Mi kifejezetten antidemokratikus eljárásnak tekintjük, hogy az EU állam- és kormányfői nem vitázhatnak egy ilyen fontos kérdésről" - mondta Szijjártó Péter. Megjegyezte: Magyarország számára négy-, négy és fél milliárd dolláros kárt okoztak a szankciók az elmúlt két, két és fél évben.

A brit EU-népszavazást illetően a miniszter kifejtette: az unióból történő brit kilépés esetén az EU politikailag és gazdaságilag is rendkívüli módon meggyengülne.

Ez Magyarország számára is káros volna, hiszen a britek számos olyan gondolatot képviselnek, amelyet mi magunk is osztunk. Fontos, hogy ezeknek a gondolatoknak legyen képviselete az EU-ban"

- mutatott rá a külgazdasági és külügyminiszter.

"A grúz és ukrán állampolgárok uniós vízummentességében kifejezetten borúsak az előjelek, mert több nagy állam döntése lehetetlenné tette a vízummentesség megadását a közeli jövőben" - vélekedett Szijjártó Péter. Hozzátette: "Mi azt gondoljuk, hogy ha Grúzia és Ukrajna nem kapnak gyorsan vízummentességet, az meggyengíti az EU keleti partnerségi politikáját".

A miniszter megállapította, hogy a migrációs válság megoldását továbbra is eltérő módon látják a visegrádi, illetve a Benelux-országok.

Két különböző hozzáállásról van szó: ők a terhek elosztásáról, mi a terhek csökkentéséről beszélünk"

- szögezte le Szijjártó Péter.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

Amerika, London, Párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A kitoloncolások könnyítése miatt sivalkodik az Európa Tanács

Miközben már lassan 250 ezer migráns él úgy Németországban, hogy elutasították a menedékkérelmét, Strasbourgban azon aggódnak, hogy ne utasíthassák ki őket.

Ujhelyi István kifelejtett valamit a vagyonnyilatkozatából?

Ujhelyi István kifelejtett valamit a vagyonnyilatkozatából?

Kétharmad

A Magyar Hírlap kiderítette, hogy Ujhelyi Istvánnak, az MSZP EP-választási kampányát vezető, patkányozó szocialista politikusnak van egy a 2014-es vagyonnyilatkozatából valahogyan kifelejtett sok millió forintos értékű és haszonélvezeti jogként birtokolt badacsonyi ingatlana.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

Juncker szerint a bevándorlásellenesek „hazájukba szerelmes hülyék”

Egy CNN-nek adott interjújában jött rá az őszinteségi roham az „isiászos” politikusra.

A kutatások alapján semmi jóra nem számíthat a bevándorláspárti ellenzék

A kutatások alapján semmi jóra nem számíthat a bevándorláspárti ellenzék

Kétharmad

A közvélemény-kutatási felmérések és például a szavazatszámláló bizottságokba delegált ellenzéki tagok száma alapján is az várható, hogy a május 26-ai EP-szavazáson a Fidesz győzelme mellett a korábbi uniós választáshoz képest kevesebb mandátumhoz juthatnak majd a bevándorláspárti magyar ellenzéki pártok. A Fidesz utáni második helyre a DK, a Jobbik és az MSZP-Párbeszéd is esélyes, az LMP és a Momentum bejutása viszont erősen kérdéses.

A Soros-féle Avaaz a Facebook-cenzúrát meglovagolva kampányol

A Soros-féle Avaaz a Facebook-cenzúrát meglovagolva kampányol

Amerika, London, Párizs

Az Avaaz online aktivistahálózat tovább folytatja EP-választási kampányát, legújabb körlevelükben a Facebookon keresztül buzdítják szavazásra a bevándorláspártiakat.

Egy német lap szerint a náci időket idézi a magyar családpolitika

Egy német lap szerint a náci időket idézi a magyar családpolitika

Kétharmad

A cikk szerzője úgy véli, a magyar családpolitika a múltba réved és ellentétes a nyitott társadalom eszmeiségével, melynek alapja a bevándorlás elősegítése.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére