Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sorra érik a kritikák Angela Merkel víruskezelési módszereit

888.hu

2021.03.24. 15:40

Armin Laschet: Meg kellene változtatnunk a kormányzási módszereket, az oltások gyorsabb és hatékonyabb beadása érdekében.

 

Rengeteg kritika éri az Angela Merkel német kancellár által kiadott húsvéti határozatokat.

A szerda délelőttre összehívott videókonferencián Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnöke és a Bundesrat tagja, Armin Laschet éles kritikát fogalmazott meg az eddig működő pandémiás eljárásokkal kapcsolatban – írja a faz.net.

Változtatniuk kellene a kormányzás módszerein”

– bírálta a vészhelyzeti kormányzati tevékenységet Laschet a düsseldorfi állami parlamentben tartott tájékoztatón.

A legutóbbi miniszterelnöki konferencia „csalódást okozott az embereknek, amikor 14.00 és 3.00 óra között ültek ott, és órákig csak kis csoportokban tárgyaltak” – tette hozzá.

Laschet egy rugalmasabb oltási sorrendet is bejelentett, ami elősegíti az átoltottsági arány javulását a saját országában. Bejelentette, hogy az egészségügyi minisztérium szerdán rendeletet bocsát ki, amelynek értelmében két csoportot hoznak létre: az egyikbe a 70 és 80 év közöttiek, a másikba a többi korosztály tartozik.

A miniszterelnök szerint ezzel ugyanis a helyi hivatalok gyorsabban és hatékonyabban tudnak működni.

„Így nagyobb tempóban tudunk majd haladni az oltásokkal” – nyilatkozta.

A tanácskozáson részt vett Markus Söder, Bajorország miniszterelnöke is, így a bajor parlamentben délelőttre várt sajtótájékoztatót, amelyben a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről számolt volna be, délutánra halasztották.

Angela Merkel kancellár a kritikák megvitatása érdekében újra szeretne konzultálni a szövetségi államok képviselőivel.

Közben az is kiderült, hogy Merkel visszakozott a húsvéti lezárásokat illetően.

A szövetségi kormány és a tartományi kormányok vezetői kedd hajnalban ötnapos, április 1-jétől 5-éig tartó országos zárlatról egyeztek meg a Covid-19 brit mutációjának megfékezése érdekében. A német kancellár azonban az utolsó pillanatban visszalépett.

Merkel azzal indokolta váratlan döntését, hogy a vesztegzár miatti leállás költségei jóval magasabbak lennének az intézkedések járványgörbére gyakorolt kedvező hatásainál.

A kancellár kiemelte, egyedül őt terheli a felelősség a húsvéti járványügyi zárlat ügyében, vállalja is a felelősséget a sok tisztázatlan jogi és szervezési kérdés miatt meghozott hibás döntésért.

A döntés visszavonása tovább növeli a bizonytalanságot, amiért bocsánatot kérek a polgároktól”

– mondta Angela Merkel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

„Az olaszok a kampány finisében is felvállalták Magyarország megvédését az Európai Parlamentben”

„Az olaszok a kampány finisében is felvállalták Magyarország megvédését az Európai Parlamentben”

Választásokat rendeznek vasárnap Olaszországban. Este tizenegy óráig több mint 50,8 millió szavazásra jogosult olaszt várnak az urnákhoz, akik eldönthetik, hogy a két nagy koalíció közül, a Giorgia Meloni vezette jobbközépnek vagy az Enrico Letta vezette balközépnek szavaznak bizalmat. Az olaszországi sorsdöntő választásról a 888.hu Rosonczy-Kovács Mihály Lengyelország és Olaszország szakértőt, a Nézőpont Intézet külügyi igazgatóját kérdezte.

Több mint ötvenmillió olaszt várnak az urnákhoz holnap

Több mint ötvenmillió olaszt várnak az urnákhoz holnap

A szombati kampánycsend után vasárnap reggel héttől este tizenegy óráig több mint 50,8 millió szavazásra jogosult olaszt várnak az urnákhoz a második világháborútól számított tizenkilencedik törvényhozás és a hatvannyolcadik kormány megválasztására, amelyen két nagy koalíció, a Giorgia Meloni vezette jobbközép és az Enrico Letta vezette balközép versenyezik egymással.

Rossi kapitány: Hatalmas eredmény a csapatnak, a magyar futballnak és persze nekem is

Marco Rossi szövetségi kapitány hatalmas eredménynek tartja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott pénteken 1-0-ra legyőzte a német csapatot és benn maradt a Nemzetek Ligája élvonalában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére