Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

SorosLeaks: így használja ki Soros György a befolyását

Bertha László

2018.03.31. 12:35

Soros a saját embereit ültette az egyik legnagyobb ukrán cég, a Naftogaz vezetõségébe. A privatizáció elõtt álló cég döntéshozói többször is találkoztak az amerikai milliárdossal, hogy a magánosítás részleteirõl egyeztessenek. Soros eközben az általa pénzelt NGO-kkal igyekezett lejáratni a cég vetélytársait - derül ki a Magyar Idõk birtokába került újabb beszélgetésekbõl.
KIJEV, 12:35

Soros a saját embereit ültette az egyik legnagyobb ukrán cég, a Naftogaz vezetőségébe. A privatizáció előtt álló cég döntéshozói többször is találkoztak az amerikai milliárdossal, hogy a magánosítás részleteiről egyeztessenek. Soros eközben az általa pénzelt NGO-kkal igyekezett lejáratni a cég vetélytársait – derül ki a Magyar Idők birtokába került újabb beszélgetésekből.

A lap az ígéretéhez híven újabb részleteket mutatott be annak kapcsán, hogy hogyan érvényesíti gazdasági érdekeit Soros György abban az országban, ahol előbb beavatkozik a belpolitikába és kormányt buktat, majd az új kormány minisztériumaiba beülteti a saját embereit, végül pedig úgy alakítja a gazdasági folyamatokat, hogy azok a saját érdekeinek megfeleljenek.

Soros György ukrán főembere, Jevhen Bisztrickij beszélgetőpartnere előtt egy konkrét esettel is bemutatta, hogyan működik a gyakorlatban Soros ukrajnai befolyásszerzése. Úgy fogalmazott:

csak egyszer vagy párszor foglalkoztunk üzlettel. Például van egy cégünk, a Naftogaz, ez egy nagy energetikai cég, talán hallottatok már róla, és segítettünk nekik a gazdasági társaság átalakításában (…), és mi megcsináltuk, mi megváltoztattuk.”

A Magyar Idők szerint ennek megértéséhez tudni kell, hogy a Naftogaz Ukrajna egyik legnagyobb állami kézben lévő cége, ami jelenleg privatizáció előtt áll. Az sem elhanyagolható tény, hogy a korábban a Forbes magazin is arról írt, hogy a cég teljes vezetősége Soros lobbizásának köszönhetően ülhetett a székbe.

Ennek fényében nem meglepő, hogy a Naftogaz egyik hivatalos, nyilvánosan elérhető dokumentuma alapján Andrej Koboljev, a cég vezérigazgatója 2017. november 1-je és 4-e között azért találkozott Sorossal Londonban, hogy „megvitassák a Naftogaz privatizációs terveit” – írja a lap.

Soros György azonban – amellett, hogy saját érdekeit érvényesíti a Naftogazban – minden erejével támadja az ukrán vetélytársait is.

Ehhez az általa támogatott Transparency International mellett a szintén általa pénzelt Antikorrupciós Cselekvési Központ nevű szervezetet is igénybe veszi. Ennek érdekében Soros NGO-i propagandaeszközökkel és a közösségi média segítségével támadják a magánkézben lévő, Burisma nevű vállalatot, többek között korrupciós vádakkal”

– olvasható a Magyar Idők tényfeltáró cikkében.

Soros embere, Jevhen Bisztrickij a beszélgetés során azt is elmondta, hogy Ukrajnában gyakorlatilag ők teremtették meg a szabad piac feltételeit. A beépített újságíró azon felvétésére, miszerint ez nemcsak az üzletnek, hanem üzletember létére Sorosnak is jót tesz, Bisztrickij így válaszolt:

ő nem annyira üzletember, inkább egyfajta árfolyam­spekuláns.”

A cikk tartalmát bizonyítandó hangfelvételeket – a korábbiakhoz hasonlóan – hamarosan közzéteszi a Magyar Idők.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére