Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sorosék ukrajnai hatalomszerzésére emlékeztet a XXI. Század Intézet tanulmánya

888.hu

2020.06.25. 14:50

Hazánkhoz legközelebb Ukrajnában figyelhettük meg, hogy a Soros-hidra hogyan képes belerágni magát egy állam rendszerébe. A XXI. Század Intézet elemzése tűpontosan mutatja be, hogyan jutott odáig a Nyílt Társadalom Alapítvány, hogy végül miniszteri székekbe ültethessék a saját embereiket.

A magyar származású amerikai milliárdosról régóta tudni, hogy az egyik legkedveltebb hobbijai közé tartozik a jobboldali nemzetgazdaságok meggyengítése és a nacionalizmus leépítése.

A milliárdos spekuláns közel harminc éve tevékenyen igyekszik a világpolitikát a saját kedvére formálni

a „jótékony” civil szervezetein és globális médiabefolyásán keresztül. Birodalomépítésének egyik jelentős mérföldköve volt az 1990. április 8-án alapított Nemzetközi Újjászületés Alapítvány létrehozása. Ez volt az ukrán Soros-hálózat első szervezete, ahol eddig

több mint 310 millió dollárt költött közel 10 ezer projektre azzal a céllal, hogy Ukrajnában is felépítse a „nyílt társadalmat”.

Az ukrajnai Soros-alapítvány és partnerei időről időre jelentős politikai befolyáshoz jutottak az egymást váltó ukrán elnökök és kormányok mellett. Egészségügyi és kutatási projektek finanszírozásán keresztül jelentős politikai vitákba lett beleszólása, amik közül sokba egészen nyílt beavatkozással, valamint az országon belüli ellentétek kiélezésének szándékával járt el.

Évről évre nagyobb politikai befolyásra tett szert, és fokozatosan egyre jelentősebb pozíciókba tudta berakni a hozzá és elveihez hű barátocskáit az ukrán parlamentbe.

Leonyid Kucsma kormánya alatt a Soros által összeválogatott tagokból működtetett tanácsadói bizottságnak döntő szerepe volt az ország Nemzetközi Valutalaptól kapott anyagi támogatásainak megszerzésében. Később, amikor összetűzésbe került Kucsmával, az akkori elnökkel, pár éven belül Viktor Juscsenko került a kormány élére, aki meglepően pont az ő és civil szervezetei támogatását élvezte. Soros György azóta is tagadja, hogy bármilyen szerepet is játszott volna a választások kimenetelében, és azt állítja, hogy egyik oldalt sem támogatta.

XXI. Század Intézet kutatása szerint a politikai befolyása 2013-2014-re érte el a csúcspontját.

Erősen a nevéhez köthető a 2013 novemberétől 2014. február végéig tartó Euromajdan tüntetéssorozat, ami később kormányváltáshoz is vezetett.

Alapítványai amellett, hogy jogi és egészségügyi támogatást nyújtottak a tüntetőknek, a „független” és „civil”, azaz az akkori kormánnyal szemben álló médiavállalatokat segítették anyagi forrásokkal.

Soros három fő úton törekedett a politikai hatalom és irányítás megszerzésére. Először is

a kormányzat mögött működő szakértői háttérintézményeket hirtelen ellepték a Soros-alapítvány és más, hasonló intézmények által pártfogolt személyek. Ezek mellett a másik fő vonala a korrupcióellenes küzdelem címszava alatt a rendvédelmi szervekben történő befolyásnövelés volt.

Ezek mellett további befektetéseivel és hatalmas vagyonával nyerte meg az állami közbeszerzéseket, illetve a magas pozícióba lévő politikusokat.

Orbán Viktor és a jelenlegi kormány volt az első, aki nemzetközileg is kiállt Soros György imperialista törekvései ellen. Bár a téma még mindig megosztott, egyre több ország kezdi el követni a magyar példát, és utasítja el a nyílt társadalom „eszméjét”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Operatív törzs: a kapacitások nem merültek ki

Operatív törzs: a kapacitások nem merültek ki

A tervek szerint az egészségügyi szolgáltatók folyamatosan lépnek be, ha 80 százalékra megtelik egy adott kapacitás, kijelölnek egy újabb intézményt a betegek fogadására – hangzott el az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján.

2021 elején indulhat a vakcinák gyártása

Jövő év elejére várható a koronavírus elleni oltóanyagok megjelenése a gyógyszertárakban – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) virológusa szombaton az M1 aktuális csatornán.

Meghalt a liberális ikon: évtizedekre a republikánusoké lehet a legfelsőbb bíróság

Meghalt a liberális ikon: évtizedekre a republikánusoké lehet a legfelsőbb bíróság

Ha Trump jelöltjét beiktatja a szenátus az elnökválasztásig, azzal a konzervatívok évtizedekre átvennék a hatalmat az elnöknél is nagyobb hatalommal bíró testületben.

Varga Mihály: fenn kell tartani Magyarország gazdasági működőképességét

Varga Mihály: fenn kell tartani Magyarország gazdasági működőképességét

A járvány második hullámában is fenn kell tartani az ország gazdasági működőképességét, ezért újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket vezet be a kormány – mondta a Magyar Nemzetnek a pénzügyminiszter. Varga Mihály a tervekről szólva közölte: szóba jöhet célzott adócsökkentés és az építőipari beruházások támogatása is.

Orbán Viktor a gazdaságvédelmi operatív törzs ülésén járt

Orbán Viktor miniszterelnök részt vett szombaton délelőtt a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs ülésén. Az eseményről a kormányfő a Facebook-oldalán számolt be.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére