Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sorosék azért fizetnek, hogy Trumpot megbuktassák

Nagy Gábor

2017.04.04. 16:28

Soros György-féle alapítványok és liberális donorhálózatok is csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, melynek az a célja, hogy leváltsák a jelenlegi amerikai elnököt.
WASHINGTON, 16:28

Soros György-féle alapítványok és liberális donorhálózatok is csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, melynek az a célja, hogy leváltsák a jelenlegi amerikai elnököt – írja a The Washington Free Beacon.

Tavaly év végén jött létre a The Emergent Fund nevű kezdeményezés. Szerintük Donald Trump győzelme miatt „vészhelyzet” alakult ki az Egyesült Államokban, január 20-a óta pedig „fenyegetettségben” élnek a bevándorlók, a nők, a muzulmán és arab közösségek, a feketék és az LMBTQI közösségek is.

Így amilyen gyorsan csak lehet, fel kell lépni a Trump-féle republikánus kormányzattal szemben, és az általa képviselt faji, etnikai és vallási diszkrimináció ellen

– vallják az alapítók.

Mióta megalakult a The Emergent Fund, szokatlanul keveset szerepel a szervezet különböző liberális felületeken. Ugyanakkor kifejezetten jó kapcsolatokat ápolnak más liberális szervezetekkel, melyek jelentős összegeket fizetnek be az alapba.

Saját bevallásuk szerint eddig félmillió dollárt sikerült összekuncsorogni (bár ez a szám gyorsan nő), a befolyt pénzösszeg szétosztásáról pedig (melyet Trump-ellenes tüntetésekre fordítanak) a szervezet tanácsadó testülete dönt.

Az egyik befizető, a Solidaire Network például a jómódú, progresszív hívektől koldul – a minimális apanázs náluk épp ezért 50 ezer dollár per fő, per család.

De a The Emergent Fund támogatói között ott szerepel a Soroshoz köthető, demokratapárti Democracy Alliance nevű donorszervezet is.

Szintén jelentős mecénás a Threshold Foundation, amely már önmagában is több száz liberális szervezetet támogat a világban – és szoros kapcsolatban van egy – szintén – szélsőségesen liberális elveket valló alapítvánnyal, a Tides Foundationnal.

Ezt a szervezetet egyébként szintén a magyar származású milliárdoshoz köthető Nyílt Társadalomért Alapítványok támogatja – nem meglepő módon.

Ugyanakkor The Emerge Found társalapítója, Christina Jimenez sem veti meg Soros pénzét. A jogvédő ügyvezető igazgatója az United We Dream Networknek, amely a legnagyobb, fiatal bevándorlókat támogató szervezet az Egyesült Államokban, és az elnökválasztás után már számos Trump-ellenes tüntetést szervezett.

Nem véletlen tehát, hogy a milliárdos ezt a szervezetet is támogatja.

Soros György így közvetlenül és közvetetten is kapcsolatban áll a Trumpot megbuktatni kívánó kezdeményezéssel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére