Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros-titkok IV.: Internetes megfigyelésen dolgozhat az Open Society

Sümeghi Lóránt

2016.09.09. 14:58

Feldolgozzuk a Soros-aktákat.

Újabb aggasztó dokumentumokhoz jutottunk hozzá a kiszivárgott Soros-aktákból. Egy titkosított megállapodásról készült kivonat szerint a Soros György által alapított Open Society Foundation (Nyílt Társadalomért Alapítvány) nem akármilyen internetes megfigyelésen dolgozhat.

Nemcsak az Egyesült Államokban, hanem már Európában is több ízben felmerültek olyan hírek, miszerint a titkosszolgálatokon kívül már a globális politikai szereplők is előszeretettel monitorozzák a felhasználók tevékenységét. Ezen információkat látszik alátámasztani az a titkosított megállapodás, amelyet Soros György alapítványa kötött a Graphika nevű informatikai cégóriással. A cég profilját tekintve főképp a közösségi médiában fellelhető

felhasználói aktivitásról készít rendszerezett térképeket, amelyeket később algoritmusokon keresztül egyedi, online preferenciák manipulálására használ fel.

A cégóriás a szakértők szerint elsősorban a globális marketing és az értékesítés területén tevékenykedik, ahol bevett technikának számít a különböző internetes közösségek viselkedésének, preferenciájának és attitűdjének a megfigyelése. Az így kinyert adathalmazokból pedig egyfajta információs hálózatot hoznak létre a célzottabb elérés és befolyásolás érdekében.

Csakhogy Soros György nyíltan már kevéssé hangoztatott tevékenysége nem a marketing és az értékesítés köré épül, hanem a kőkemény politikai érdekérvényesítés, a destabilizálás és a befolyásolás köré.

Ennek fényében igencsak meglepő, hogy pont egy ilyen cégóriással kötött az Open Society Foundation egy termékpróbáról és termékértékelésről szóló titkosított szerződést. A dokumentum részletezi azt is, hogy a Soros-féle alapítvány által 90 napos próbára bocsátott termék milyen funkciókkal bír. A megbízás szerint a cég "Cluster Map Technology Platform" nevű fejlesztése

nemcsak analizálja, elválasztja és letérképezi a begyűjtött adatokat, hanem ezáltal mély betekintést nyújt a felhasználók a közösségi médiában folytatott aktivitásába is."

A kiszivárgott dokumentum azonban komoly, nemzetközi szintű jogi aggályokat is felvet, hiszen a klaszteranalízist elvégző informatikai programok politikai alkalmazása

egyáltalán nem tartozik a transzparens és elszámoltatható érdekérvényesítés és befolyásolás eszköztárába.

Mi több, az analízisből kinyert adatokhoz való hozzájutás és azoknak felhasználása, továbbadása is súlyos etikai és büntetőjogi kérdéseket vet fel az Open Society Foundation tevékenysége kapcsán

Természetesen nemcsak magát a szerződést titkosították, hanem a feltételek között kikötésre került, hogy a Soros-féle intézet a termék kipróbálásának ideje alatt semmilyen releváns észrevételt, aggályt vagy információt nem oszthat meg külső szervezettel, csakis a Graphika belső vezetésével. 

Ez nem véletlen, hiszen a szerződés egyik apró betűs csatolmányából kiderül, hogy a fejlesztett termék felhasználói nemcsak stratégiai és taktikai előnyökhöz juthatnak, hanem az általuk feltérképezett hálózatokat – a versenytársakhoz képest – szinte maximálisan kitudják aknázni, majd ebből képesek lesznek "építkezni."

Ráadásul a megbízás körüli kapcsolódási pontokat tovább erősíti az is, hogy a cég hivatalos honlapján felfedeztünk egy bizonyos Adam Fields nevű tervezőt, aki a honlap tájékoztatása szerint korábban több projekt mellett az Open Society Institute megbízásából teljesített különböző szakmai megrendeléseket. 

A kérdés már csak az, hogy a Soros-féle nyílt társadalom víziója mennyire egyeztethető össze az adathalászat alapján kinyert információk felhasználásával annak érdekében, hogy politikailag manipulálja a tömegeket? 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére