Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros-szervezet akarja padlóra küldeni Tommy Robinsont

Forisek Ádám

2018.05.30. 13:58

Nem sokkal Tommy Robinson gyanús körülmények között történt bebörtönzése után, az egyik legbefolyásosabb Soros-szervezet most hosszú publicisztikában próbálja befeketíteni a jobboldali aktivistát. Nézzük, mirõl is van szó!

Tommy Robinson esete mostanra bejárta a teljes világsajtót. Az aktivista tudósítani akart a muzulmán erőszakoló bandák tárgyalásáról, de „uszítás és a köznyugalom megzavarása” vétsége miatt letartóztatták. Gyorsított eljárásban 13 hónap börtönbüntetésre ítélték, ami óriási visszhangot keltett, több ezren tüntettek a szabadon bocsátásáért, még online petíciót is indítottak ennek érdekében.

Furcsamód a Hope not Hate nevű álcivil szervezet igen gyorsan közzétett egy publikációt, amelyben hosszasan értekeznek arról, hogy Tommy Robinson voltaképpen egy szélsőjobboldali iszlamofób radikális.

Bár mindenképp örvendetes, hogy a publicisztika legalább nem akarja Robinsont nácinak, fasisztának és "fehér felsőbbrendűnek" titulálni, ám amikor a szélsőjobboldaliság definíciójába olyan dolgokat említ, mint a liberális politikai rendszer iránti kritikus hozzáállás, vagy a bevándorlásnak a brit társadalom állapotára tett hatása, az azért mégiscsak elég meredek.

Ez azonban nem annyira meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a Soros alapítványa által pénzelt Hope not Hate igazgatótanácsában aktív tagként szerepel egy munkáspárti parlamenti képviselő, Ruth Lauren Smeeth is. Ezt megfontolva már érthető, miért kell Tommy Robinsonra a szélsőjobboldaliságot rábizonyítani, hisz a munkáspárti kormány volt az, amely 1997-es elsöprő győzelme után Tony Blair vezényletével gyakorlatilag bevándorlóországgá tette Nagy-Britanniát. A brit munkáspárt abban bízott, hogy a bevándorlók majd rájuk szavaznak, de láthatóan katasztrofális eredménye volt ennek a politikának.

Nem érdeke tehát a sorosista szervezetnek, hogy a Tommy Robinson-féle emberek hallassák hangjukat. Főleg akkor nem, amikor a Munkáspárthoz fűződő viszony mellett a szervezet oroszlánrészt vállal abban, hogy definiálja az iszlamofóbiát a brit parlament számára. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a Hope not Hate muszlim szervezetekkel együtt döntheti el, kire használja majd a brit parlament az "iszlamofób" jelzőt.

Apropó iszlamofóbia, természetesen ezzel is vádolják Robinsont. Itt csak azt az esetet kell megemlíteni, ahol több mint 1500 ember vált azoknak a bandáknak az áldozatává, amelyek Rotherhamban ténykedtek 1997 és 2013 között. A nyomozás során kiderült, hogy az áldozatok (akik között volt olyan, aki mindössze 11 éves volt!) javarészt nem muszlimok voltak, míg a bandatagok iszlámhívő pakisztániak.

Hogy értsük, miről van szó: ez magyar viszonylatban olyan, mintha egy Kecskemét méretű városban átlagosan évente 94 lányt erőszakolnának meg.

És ha ez nem elég, az áldozatokat évtizedeken át nem vették komolyan sem a rendőrök, sem a tanáraik, sem a szociális gondozók. Volt olyan, hogy egyenesen kinevették a szerencsétlenül járt briteket; a pakisztáni bandák tehát hosszú éveken keresztül mindenféle következmény nélkül folytathatták tevékenységüket. A tárgyalás, amelyet Tommy Robinson tudósítani akart, az egyik első eset volt, hogy a bevándorló bűnözőket bíróság elé citálták.

Érdemes azonban megemlíteni, hogy a muszlim gyanúsítottak tárgyalása mindig hordoz egy sajátos légkört, hiszen rokonaik, családtagjaik általában keményen meg szokták fenyegetni az áldozatokat. Nem ritka, hogy a tárgyalásokra csak biztonsági kísérettel mernek elmenni az áldozatok.

Tommy Robinson ezekre az állapotokra akart rávilágítani. Mindenki eldöntheti magában, hogy Robinson hazafinak számít-e, vagy szélsőjobboldali radikálisnak.

Ami azonban mindenképp elgondolkodtató: a tudósítása miatt rendőrök állták körbe, letartóztatták, megtagadták a jogi képviselő kirendelését, és gyorsított eljárásban 13 hónap börtönbüntetésre ítélték.

Ha ez így megy a liberális demokráciákban, akkor lehet, hogy a valódi demokrácia nem is liberális?

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kedves Hollywood! Attól még nem lesz jó egy film, hogy női főszereplőt raktok bele

Kedves Hollywood! Attól még nem lesz jó egy film, hogy női főszereplőt raktok bele

Helyette mondjuk kéne rendes forgatókönyv, némi eredetiséggel megfűszerezve. Sötét zsaruk a Föld körül-kritika.

Így emlékeztek meg a politikusok a 30 éves rendszerváltásról

Így emlékeztek meg a politikusok a 30 éves rendszerváltásról

Az éppen ma 30 éves bátor, hazaszerető szókimondás máig alakítja hazánk sorsát.

Donald Trumpról nevezetek el egy települést

Az izraeli kormány a Szíriától elfoglalt Golán-fennsíkon ülésezve vasárnap úgy döntött, hogy települést hoznak létre a térségben, amelyet az amerikai elnökről neveznek el.

Van olyan hely Magyarországon, ahol egy zsák szeméttel is tudsz fizetni

Van olyan hely Magyarországon, ahol egy zsák szeméttel is tudsz fizetni

Amellett, hogy pénzt takarítasz meg, a környezetedért is tehetsz.

Így üzenték meg a magyarok 1989-ben: szabadságot akarnak

Így üzenték meg a magyarok 1989-ben: szabadságot akarnak

Harminc éves a magyar szabadság. Nagy Imre 1989. június 16-i újratemetése volt az utolsó szög a kommunista rezsim koporsójában, a gyásszertartáson több tízezer ember vett részt. | GALÉRIA

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére