Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros rákapcsolt: ismét brüsszeli vezetõkkel tárgyalt

Nagy Gábor

2019.01.24. 07:20

Közeleg az EP-választás. A milliárdos rákapcsolt.

Szerdán immár huszonegyedik alkalommal találkozott Soros György magas rangú brüsszeli vezetőkkel – derül ki az Európai Bizottság (EB) e heti hivatalos programnaptárjából. Arról egyelőre nincs információ, miről egyeztetett Davosban a spekuláns Pierre Moscovici uniós biztossal, de az már korábban világossá vált:

Pierre Moscovici hitet tett a bevándorlás mellett; szerinte az ugyanis erősítheti az európai gazdaságot.

Soros György ezúttal is a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) atyjaként van feltüntetve a davosi találkozóról szóló tájékoztatóban.

Mint ahogy arról a 888.hu is beszámolt, Soros György 2014 és 2018 között legalább 15 alkalommal tárgyalt személyesen az EB elnökével, Jean-Claude Juncker kvótakirállyal, a testület első alelnökével, Frans Timmermansszal, és más uniós biztosokkal (például a migrációs biztossal, Dimitrisz Avramopulosszal). Az egyeztetésekről eddig semmilyen információ nem látott napvilágot. A milliárdoson kívül az egyik NGO-ja, az Open Society European Policy Institute lobbistái is tárgyaltak az EB vezető tisztségviselőivel (biztosokkal, kabinettagokkal, főigazgatókkal). 2014 és 2018 között szám szerint 49 alkalommal.

Soros György és lobbistái így az elmúlt esztendőkben összesen tehát legalább 64 alkalommal tárgyaltak az Európai Bizottság vezető tisztségviselőivel. Ennyiszer az unió tagországainak egyetlen állam-, illetve kormányfőjének sem volt lehetősége az Európai Bizottság vezetőivel közvetlenül egyeztetni”

– fogalmazott tegnap Deutsch Tamás EP-képviselő, aki az EB-hez címzett levelében azt szeretné megtudni a brüsszeli testülettől, hogy ki kezdeményezte ezeket a találkozókat, s miért jöttek azok létre; hogy miről volt szó ezeken az egyeztetéseken; s hogy helyénvalónak tartja-e az EB, hogy egy demokratikus felhatalmazással nem bíró személy, Soros György ilyen gyakorisággal egyeztethessen az Európai Unió vezetőivel.

A Magyar Idők csütörtökön arról is írt, hogy a milliárdos szervezetei napi rendszerességgel járnak be uniós intézményekbe, az OSF akkreditációival bíró lobbistái pedig az Európai Parlamentben környékezik meg az uniós honatyákat.

A demokráciadeficit és az uniós pénzcsapok felügyelete kapcsán a Századvég Alapítvány készített egy javaslatot, hogy hogyan tudnák ismét a nemzetállamok ellenőrizni az Európai Bizottságot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére