Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros nemzetközi lapjai már elõre sajnálkoznak a magyar választások miatt

Vincze Viktor Attila

2018.04.02. 18:45

A Politico címû brüsszeli hírportál és a Süddeutsche Zeitung címû német liberális lap is a parlamenti választásokkal kapcsolatban foglalkozott az elmúlt napokban Magyarországgal. A Soros-hálózathoz tartozó lapok nagyon szomorúak amiatt, hogy a Fidesz a gyõzelemre legesélyesebb párt a választáson.
BRÜSSZEL, 18:45

A Politico című brüsszeli hírportál és a Süddeutsche Zeitung című német liberális lap is a parlamenti választásokkal kapcsolatban foglalkozott az elmúlt napokban Magyarországgal. A Soros-hálózathoz tartozó lapok nagyon szomorúak amiatt, hogy a Fidesz a győzelemre legesélyesebb párt a választáson.

Az április 8-i magyarországi választásnak továbbra is a kormánypárt a legnagyobb esélyese, a kampány azonban "meglepően feszült és küzdelmes" volt, s az utóbbi hetek fejleményei miatt az ellenzéki oldalon egyre többen bíznak abban, hogy a Fidesz legalábbis meggyengíthető – írta hétfőn a Politico.

A brüsszeli hírportál arról számolt be, hogy a kampányt kémkedési vádak, álhírek, kiszivárogtatások és korrupciós botrányok tarkítják, a kormányzati támadások fő célpontja pedig továbbra is Soros György magyar-amerikai üzletember.

A kormány bírálóinak többsége nem igazán hisz benne, hogy Orbán legyőzhető, de az utóbbi időben tapasztalt "buktatók" miatt mégis egyre többen bíznak abban, hogy legalábbis meggyengíthetik a Fideszt, ha a legerősebb ellenzéki jelöltre szavaznak az egyéni választókerületekben – mutatott rá a szerző.

A Süddeutsche Zeitung a hírportálján Így változtatta meg Orbán Viktor Magyarországot címmel közölt összeállítást, amelyben a szerző, Matthias Kolba a többi között kifejtette azt is, hogy a Fidesz egyértelműen vezet a közvélemény-kutatásokban.

A nemzetközi migrációs válsággal kapcsolatban a szerző arról ír, hogy meglátása szerint Orbán Viktor Angela Merkel német kancellár ellenfeleként lépett fel, több mint két éve sürgeti, hogy Európa védekezzen "a menekültek inváziója ellen", és a keresztény értékek védelmezőjeként állítja be magát. Tipikusak az uniós bürokraták és Soros György elleni támadásai is. Az ausztriai, a németországi és az olaszországi választási kampányok pedig azt mutatják, hogy "sokan utánozzák Orbán retorikáját, amely így megváltoztatta az európai vitakultúrát" – írta a Süddeutsche Zeitung.

Egy német elemzőt idézve az Süddeutsche Zeitung hozzátette, hogy a választások előtti helyzet kormányváltó hangulat nélküliként írható le.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére